FIBA WORLD CUP

Ο Τάρλατς βλέπει ντέρμπι

Ο Τάρλατς βλέπει ντέρμπι

Ο Ντράγκαν Τάρλατς μίλησε με τον Γιάννη Φιλέρη, δηλώνει θαυμαστής της ελληνικής ομάδας, αποκαλύπτει ότι ο γιος του ήδη παίζει καλό μπάσκετ και βλέπει ντέρμπι στη Μαδρίτη

Αν υπάρχει μια ομάδα, που να έχει γνώριμα πρόσωπα από το παρόν και το μέλλον, αυτή είναι -χωρίς αμφιβολία η Σερβία. Οι "ορθόδοξοι αδερφοί" είναι εδώ για να μας θυμίζουν τα ... καλύτερα μας χρόνια. Μαζί τα ζήσαμε, άλλωστε.

Δίπλα στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που μιλούσε στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Ντράγκαν Τάρλατς έπινε τον καφέ του. Άλλοτε αντίπαλοι στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, τώρα συνεργάτες στην σέρβικη ομοσπονδία. Ο "Ντέκι" είναι αντιπρόεδρος, νο 2 πίσω από τον πρόεδρο Τζίλας (πρώην δήμαρχος Βελιγραδίου) και ο "Τάκι" διευθυντής των εθνικών ομάδων της Σερβίας.

Ο Τάρλατς που είναι πια 41 χρονών, μιλάει πάντα άψογα ελληνικά και είναι ακόμη όπως τον γνωρίσαμε πριν από ... 22 χρόνια, όταν αμούστακο παιδί φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μόνο λίγα, σγουρά μαλλιά, παραπάνω είχε τότε ο παίκτης που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία, παίρνοντας τη θέση (αλλά και το επίθετο) του Παναγιώτη Καρατζά!

Στα αλήθεια, όμως, πέρασαν δυο εικοσαετίες. Πώς να μη περάσουν, όμως, όταν ήδη έρχεται ορεξάτος ο Λούκα Τάρλατς, ο γιος του Ντράγκαν, που στα 11,5 του χρόνια παίζει -όπως λέει ο πατέρας του- καλό μπάσκετ!

" Δεν θα είναι εύκολο το ματς. Ούτε για μας, ούτε για σας" μπαίνει κατευθείαν στο ψητό του μεγάλου αγώνα. Οι Σέρβοι, έχουν χάσει τρία από τα πέντε παιχνίδια της πρώτης φάσης, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Στα νοκ-άουτ όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Δεν μετράει τι έχει γίνει, μέχρι τώρα.

"Ναι, συμφωνώ ότι δεν έχει σημασία τι έγινε, αλλά μέχρι ενός σημείου" λέει ο Τάρλατς και εξηγεί: "Δεν μπορούμε, δηλαδή, να μη παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Έχει κάνει πολύ καλά ματς και θα έλεγα ότι το είχε δείξει από την προετοιμασία της. Είδα το ματς στην Κωνσταντινούπολη, όταν νίκησε τους Τούρκους. Από τότε μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Πάμε, λοιπόν, για μια μάχη σαράντα λεπτών".

Για τον άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού και αργότερα των Σικάγο Μπουλς, θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες που καθορίζουν τέτοιους αγώνες. Η προσπάθεια ανανέωσης της Σερβίας δεν σταματάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: "Έχουμε ήδη προωθήσει νέα παιδιά στην Εθνική Ομάδα. Θα κάνουμε το ίδιο και στη συνέχεια. Είναι μονόδρομος και το θέλει και ο Σάλε Τζόρτζεβιτς. Παρακολουθούμε όλες τις ομάδες, όλων των ηλικιών. Αυτό πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολα. Πολλά παιδιά έχουν ταλέντο, αλλά δεν παίζουν στις ομάδες τους, ή σε υψηλό επίπεδο. Κι άλλοι με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν για το ΝΒΑ, χωρίς να έχουν την υπομονή, πρώτα να γίνουν ώριμοι παίκτες και μετά να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αμερική..."

Οι Σέρβοι που ήρθαν στη Μαδρίτη από τον όμιλο όπου επικεφαλής ήταν η Ισπανία. Το μεταξύ τους παιχνίδι είχε πολλή ένταση και παράπονα για την ισπανική συμπεριφορά από την σέρβικη αποστολή. Ο Τάρλατς λέει: "Είναι τρομερή ομάδα, δεν το συζητώ. Αλλά ούτε τη διαιτησία χρειάζονται, ούτε τέτοια συμπεριφορά πρέπει να έχουν. Ας είναι, εμείς ξεχάσαμε ό,τι συνέβη και σκεφτόμαστε πλέον μόνο τον αγώνα, με την Ελλάδα..."

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ