FIBA WORLD CUP

''Ο Κάλινιτς τρόμαξε τους Έλληνες!''

''Ο Κάλινιτς τρόμαξε τους Έλληνες!''

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ''σκότωσε'' την Εθνική όμως παραδέχτηκε ότι όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Σέρβους όταν ο Νίκολα Κάλινιτς κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Γιάννη Μπουρούση! Αφιέρωση με... νόημα από Κρστιτς.

Στα 22 του χρόνια, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς τα έχει κάνει (σχεδόν) όλα!

Αναδείχθηκε Rising Star της Euroleague 2013-14 , τον περασμένο Ιούνιο έγινε πικ στο Νο.27 του draft από τους Suns ενώ λίγο αργότερα είδε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να βγάζει από τα ταμεία της περί τα 1.3 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στην Κωνσταντινούπολη .

Χθες (07/09) οδήγησε τη Σερβία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σκόραρε 21 πόντους (3/4 βολ., 3/4 δίπ., 4/7 τρίπ.) για τους ''Αετούς'' του Σάσα Τζόρτζεβιτς και ''κλείδωσε'' τη νίκη επί της Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά, ο νεαρός Σέρβος γκαρντ εξήγησε πως ο X-factor της Σερβίας κόντρα στην ελληνική ομάδα ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς και τα... απίστευτα καρφώματά του στις αρχές της αναμέτρησης.

''Είχαμε προετοιμαστεί καλά. Παίξαμε εξαιρετικά κόντρα στην Ελλάδα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νίκολα Κάλινιτς μας έδωσε την ώθηση με τα δυο τρομακτικά καρφώματα! Η αλήθεια είναι πως έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για εμάς, απλώς επειδή τρόμαξε τους Έλληνες! Νομίζω ότι η νεανική Σερβία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μπασκετικά. Πιστεύω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε κι άλλο κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Οι Έλληνες ήταν ανίκητοι στο τουρνουά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι εμείς είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος γκαρντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Κρστιτς: ''Ευχαριστώ αυτούς τους λίγους''

Από την πλευρά του ο Νέναντ Κρστιτς ευχαρίστησε όσους τον υποστήριξαν μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτοί ήταν ελάχιστοι. ''Όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχεις σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς προηγουμένως να έχεις κάνει προπονήσεις! Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με το γόνατο και ήταν πολύ δύσκολο να μπω ξανά σε ρυθμούς αγώνων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με υποστήριξαν. Αυτούς τους λίγους ανθρώπους που ήταν στο πλευρό μου όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο''.

Εν συνεχεία, ο Σέρβος σέντερ της Αναντολού Εφές αναφέρθηκε στη νίκη επί της Ελλάδας και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. ''Όλοι έπαιξαν καλά. Βέβαια, όποιος δει την τελική διαφορά θα πιστέψει πως ήταν εύκολο για εμάς. Δεν ήταν, σε καμία περίπτωση! Κατά τη γνώμη μου, είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτό το νοκ-άουτ παιχνίδι''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ