FIBA WORLD CUP

Τζούροβιτς: "Μόνο με τρέλα νικάς τους Έλληνες"

Τζούροβιτς: "Μόνο με τρέλα νικάς τους Έλληνες"

Ο Βλάντο Τζούροβιτς πίστευε ότι μετά τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη υπήρχε... το χάος για την Εθνική. Πλέον, ο Σέρβος κόουτς δηλώνει πως οι "πλάβι" πρέπει να επιστρατεύσουν πολλή... τρέλα για να πάρουν την πρόκριση στους 8 την Κυριακή (7/9,19.00).

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε αήττητη την πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετωπίζει την Κυριακή (7/9, 18.00) τη Σερβία σε ένα νοκ άουτ αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο Βλάντο Ντούροβιτς έχει πολύχρονη προπονητική θητεία στην Ελλάδα καθώς έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, του Άρη και της Δάφνης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην κάνει το δικό του σχόλιο για την αναμέτρηση της Κυριακής ο Σέρβος κόουτς, που σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα novosti.rs, παραδέχεται πως η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στο Παγκόσμιο, από ότι φανταζόταν.

"Πριν την έναρξη του Παγκοσμίου, πίστευα πως, αντικειμενικά, η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Αργεντινή και την Κροατία αλλά έδειξε πως είναι καλύτερη. Από όταν αντιμετωπίσαμε την ομάδα σε φιλικό στη Γαλλία (σ.σ στο τουρνουά του Πο), βελτιώνεται συνεχώς, σε αντίθεση με εμάς. Παρά τις απουσίες των Σπανούλη, Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, παίζουν με πολύ καλή τακτική. Ζήσης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Καλάθης...Όλοι τους είναι...τρελαμένοι! Για να κερδίσουμε το παιχνίδι θα χρειαστούμε μόνο... τρέλα" δήλωσε αρχικά ο 66χρονος κόουτς.

Πώς είδε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και τι πρέπει να αλλάξει; "Στο πρώτο παιχνίδι η ήττα ήταν αναμενόμενη. Είναι πολύ σημαντικό ότι κοντράμε στα ίσα τους Γάλλους που ήρθαν στην Ισπανία χωρίς επτά από τους NBAερς τους. Συνήθως στο παρελθόν, η ομάδα είχε ένα ή δύο πολύ καλούς παίκτες. Κάποτε ήταν ο Ντίβατς και ο Ντανίλοβιτς ή ο Μποντιρόγκα και ο Τζόρτζεβιτς. Αυτό που είναι σημαντικό πλέον, είναι να βρίσκονται τέσσερις ή και οι πέντε παίκτες σε φόρμα κάθε φορά. Δεν πρέπει να παίζουμε το σύστημα σκάκι"

Χωρίς Σπανούλη και Διαμαντίδη κι όμως η Ελλάδα είναι ασταμάτητη, κάτι που ομολογεί πως δεν περίμενε. Πώς θα μπορέσουν να βάλουν τέλος στο άηττητο μας οι "πλάβι"; "Με εκπλήσσει το πόσο καλά τα καταφέρουν οι Έλληνες χωρίς τον Σπανούλη, που ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αλλά και χωρίς τον Διαμαντίδη. Δείτε το σύστημα του προπονητή τους. Παίζουν με σχέδιο, οργανωμένα. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε αυτό. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να τους βγάλουμε εκτός ισορροπίας. Να παίξουμε στην άμυνα, όπως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία."

Δύο νίκες και τρεις ήττες ο απολογισμός των Σέρβων στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, εκείνος όμως επιλέγει να σταθεί στα καλά στοιχεία που είδε στα γήπεδα της Γρανάδα : "Έχω ήδη αναφέρει την πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο με τη Βραζιλία. Κόντρα στην Ισπανία, παίξαμε πολύ καλά και προσέξαμε τις λεπτομέρειες, καταφέραμε να ελέγξουμε τους σέντερ τους. Δυστυχώς δεν έχουμε ένα παίκτη-σταρ αλλά δώδεκα εξίσου καλούς αθλητές. Προσωπικά θα μου άρεσε να έχει ένα σταρ η ομάδα, να υπάρχει μία ιεραρχία. Τέτοιοι παίκτες κρίνουν τους μεγάλους αγώνες."

Τέλος, έκανε τη δική του κριτική στο σύστημα της FIBA για τη διοργάνωση: "Δεν μου αρέσει το σύστημα γιατί καθιστά δυνατό, για παράδειγμα, η Ελλάδα που ολοκλήρωσε αήττητη την πρώτη φάση, να μείνει εκτός των οκτώ. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πραγματοποιείται η δεύτερη φάση σε γκρουπ και μετά να υπάρχουν τα νοκ άουτ ματς."

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ