ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λευτέρης Πετρούνιας: "Όνειρό μου είναι να φέρω ακόμα ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Ελλάδα"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας
Ο Λευτέρης Πετρούνιας SAMSUNG

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προετοιμάζεται με στόχο το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και μίλησε για τη δύσκολη περίοδο του τραυματισμού, το όνειρό του για ακόμα ένα μετάλλιο, την καθημερινότητά του και το μήνυμα "Open Always Wins".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπως κι όλη η παγκόσμια ομάδα αθλητών της Samsung.

Πρόσφατα ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους κι έγραψε ιστορία, όμως τώρα έβαλε "πλώρη" για νέο όνειρο, ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Μίδας των Κρίκων μάς μίλησε για την πίεση και τη δύσκολη περίοδο του τραυματισμού, που κατάφερε να ξεπεράσει με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων.

Η σκληρή προετοιμασία, η καθημερινότητα με την οικογένεια και το σημαντικό μήνυμα του "Open Always Wins".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στη φωτογράφιση για τη Samsung Team Galaxy
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στη φωτογράφιση για τη Samsung Team Galaxy SAMSUNG

Μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό έθεσες έναν και μόνο στόχο, αυτόν που θα σου άνοιγε παράλληλα τον δρόμο για το Παρίσι: Να βρεθείς στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και τα κατάφερες και πέτυχες τον μεγαλύτερο σου στόχο, την πρόκριση στο Παρίσι. Τελικά, ό,τι βάζει στόχο ο Πετρούνιας το πετυχαίνει;

"Στόχος μου είναι πάντα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Κάποιες φορές αυτό για διάφορους λόγους μπορεί να μην το καταφέρω. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάντα πρώτος, αυτό είναι κομμάτι του αθλητισμού. Όμως, η αλήθεια είναι ότι λειτουργώ καλά υπό πίεση.

Είναι κάτι πάνω στο οποίο έχω δουλέψει και μπορώ να πω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο να πετύχω ό,τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα, πάντα βέβαια με την βοήθεια του προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη και όλης της υπόλοιπης ομάδας που έχω δίπλα μου.

Έτσι λοιπόν κατάφερα να πάρω και την πολυπόθητη πρόκριση. Το ήθελα πολύ, δουλέψαμε πολύ για αυτό και όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα όλα πήγαν όπως έπρεπε!".

Διένυσες μία δύσκολη περίοδο. Χρειάστηκε να κάνεις δύο χειρουργεία κι ειδικά μετά το πρώτο ουσιαστικά απέκτησες καινούργιο ώμο. Πώς διαχειρίστηκες την περίοδο αυτή;

"Ήταν πάρα πολύ δύσκολη περίοδος. Δεν κρύβω ότι σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή για την αποκατάσταση αλλά και την επανένταξη μετά στους κρίκους σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αρκετές φορές μου σκέφτηκα να τα παρατήσω.

Αλλά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη μου για αυτό που κάνω και η στήριξη που είχα από τους ανθρώπους δίπλα μου, την οικογένειά μου, τους γιατρούς μου, που ήταν όλοι εξαιρετικοί, τον προπονητή μου, τους φίλους μου, που μαζί τους κατάφερα να ξεπεράσω τον πόνο και να φτάσω πάλι στο επίπεδο που έπρεπε".

Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε σε "δεύτερη μοίρα" μπροστά στο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού;

"Προφανώς! Πάντα στόχος μου είναι η πρώτη θέση, αλλά όταν ένας αγώνας σού δίνει το εισιτήριο για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση και την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου για τρίτη συνεχή φορά, λογικό είναι τεθεί αυτό σε πρώτο πλάνο.

Δεν ξεχνάω ότι για να βρεθώ στο Τόκιο έπρεπε να δώσω μία σειρά από αγώνες και το εισιτήριο το εξασφάλισα σχεδόν ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν μία πάρα πολύ κουραστική διαδικασία, σωματικά αλλά και ψυχικά, οπότε για το Παρίσι ο στόχος ήταν να καταφέρω να εξασφαλίσω την θέση μου μέσω του Παγκοσμίου, ώστε να έχω μετά τον χρόνο για όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία!".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy SAMSUNG


Βρίσκεσαι στην περίοδο προετοιμασίας για τον ακόμη μεγαλύτερο στόχο. Πώς είναι τώρα η καθημερινότητα του Λευτέρη με τις προπονήσεις; Και τι επιλέγεις στον ελεύθερο χρόνο που σου απομένει για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.

"Η αλήθεια είναι ότι πάντα το πρόγραμμά μου είναι αρκετά πιεσμένο αλλά ειδικά τώρα που βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζουν, ο ελεύθερος χρόνος είναι πραγματικά μηδαμινός αφού καθημερινά ακολουθώ πρόγραμμα διπλών προπονήσεων.

Πάντως τον ελεύθερο χρόνο που μου μένει μεταξύ προπονήσεων και υποχρεώσεων διαλέγω να τον περνάω με την οικογένειά μου!".

Το 2023 έκλεισε προσθέτοντας ακόμα δύο μετάλλια στην ήδη τεράστια συλλογή σου. Μετράς δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι θέλει και επιθυμεί για το 2024 ο Μίδας των Κρίκων;

"Χαχα! Τι μπορώ να πω πέρα από το να φέρω ακόμα ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Ελλάδα; Αυτό είναι το όνειρό μου αυτή τη στιγμή.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όλοι οι αθλητές είναι κορυφαίοι, αλλά θα δώσω το 100% του εαυτού μου, για να το καταφέρω και ελπίζω σε λίγους μήνες να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί".

Η συμμετοχή σου στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει κάτι ξεχωριστό, αφού βρίσκεσαι από κοινού με κορυφαίους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές από όλο τον κόσμο, στο Samsung Galaxy Team. Τι σημαίνει για σένα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας;

"Οι κρίκοι είναι από αυτά τα αθλήματα που θεωρούνται "μοναχικά". Επομένως, το να ανήκω πέραν της ελληνικής αποστολής και στο Samsung Galaxy Team είναι για μένα μεγάλη χαρά.

Είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη ομάδα, αυτή τη φορά παγκόσμια, με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και από πολλά διαφορετικά αθλήματα.

Είναι σαν να έχεις στην ομάδα σου μια "μικρογραφία" της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, με το κεντρικό μήνυμα "Open Always Wins" η Samsung μάς δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι με το να έχουμε ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα σε επαγγελματικό, προσωπικό, αλλά κυρίως και σε κοινωνικό επίπεδο".

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τον Λευτέρη Πετρούνια μαζί για τη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τον Λευτέρη Πετρούνια μαζί για τη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy GALAXY


Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στη ζωή σου;

"Ο πρωταθλητισμός από μόνος του είναι εξαιρετικά απαιτητικός. Και για να μπορέσει κάποιος να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο θέλει καθημερινή δουλειά και βοήθεια – είτε αυτό είναι από τον προπονητή είτε από την οικογένεια.

Η τεχνολογία έρχεται να συμπληρώσει ουσιαστικά το κομμάτι της βοήθειας. Με το Galaxy Watch 6 μπορώ να κάνω track τις προπονήσεις μου και να παρακολουθώ την πορεία μου προς τους προσωπικούς μου στόχους, ώστε να έχω τον πλήρη έλεγχό της σε καθημερινό επίπεδο.

Συνδυάζοντάς το με το Galaxy S24 Ultra και το Galaxy AI έχω τη δυνατότητα να έχω τρομερές λήψεις από τις προπονήσεις ή τους αγώνες, αλλά και την ευκαιρία να συνομιλώ με συναθλητές μου πλέον στη δική τους γλώσσα ακόμα και όταν αυτή δεν είναι τα αγγλικά – πολύ σημαντική δυνατότητα, ειδικά για μια διοργάνωση τόσο διεθνή όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ