FIBA WORLD CUP

Η Σλοβενία βλέπει... βάθρο

Η Σλοβενία βλέπει... βάθρο

Ο Γκόραν Ντράγκιτς μίλησε για αυτά που έγιναν στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και αυτά που θα κάνει... η πατρίδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (video).

Ο Γκόραν Ντράγκιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, για όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2013 στη Σλοβενία και όσα... πρόκειται να κάνει ο ίδιος και η παρέα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

" Φέραμε τους ανθρώπους κοντά, τους ενώσαμε, κάτι δύσκολο ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. Πιστεύω ότι για ενάμιση μήνα ο κόσμος της χώρας είχε κάτι για να ανυπομονεί", δήλωσε ο πόιντ γκαρντ των Σανς, στο περιθώριο του τελευταίου All Star Weekend.

Ακόμα και τώρα που καθιερώνεται ως ένας εκ των καλύτερων άσων στον κόσμο, δεν ξεχνά να μιλά για τα θετικά του καλοκαιριού που πέρασε με την εθνική Σλοβενίας, στο Eurobasket της χώρας τους, στο οποίο τερμάτισαν 5οι, μετά την ήττα από τη Γαλλία στους "8".

" Ήταν εκπληκτική η δυνατότητα που είχαν να παίξω για τη χώρα μου, δίπλα σε παίκτες με τους οποίους μεγάλωσα. Τα παιχνίδια ήταν πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να φέρουμε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Ό,τι έγινε, έγινε. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κάνουμε κάτι καλύτερο το προσεχές καλοκαίρι, στην Ισπανία".

Η Σλοβενία είναι στον Δ' όμιλο, με τους Λιθουανία, Αυστραλία, Κορέα, Αγκόλα και Μεξικό. " Αυτό που θέλουμε, είναι να παίζουμε σκληρά σε κάθε ματς, να παίζουμε καλό μπάσκετ, όπως κάναμε το περασμένο καλοκαίρι. Ο όμιλος στον οποίον είμαστε είναι καλός και ευελπιστούμε πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αυτήν την ομάδα ως οικογένεια μας και να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη χώρα μας".

Ο Γιούρι Ζντοβτς επέστρεψε στον πάγκο των Σλοβένων, με τον Ντράγκιτς να λέει ότι "είναι εκπληκτικής προπονητής. Με είχε υπό τις οδηγίες του, όταν ήμουν 16 και φυσικά στην Πολωνία, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όπου είχαμε καλό αποτέλεσμα: τερματίσαμε τέταρτοι. Πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή. Υπήρξε πολύ καλός παίκτης και τώρα είναι εξαιρετικός κόουτς. Ελπίζουμε να ζήσουμε πολλά θετικά αποτελέσματα με τον Γιιούρι στον πάγκο".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ