FIBA WORLD CUP

Άντρε Κουρμπέλο: Ένα αστέρι γεννιέται στο Πουέρτο Ρίκο

Άντρε Κουρμπέλο: Ένα αστέρι γεννιέται στο Πουέρτο Ρίκο

Το όνομά του είναι Άντρε Χαέλ Κουρμπέλο Ροντρίγκες, δημιούργησε κιόλας αίσθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων και είναι ο επόμενος σταρ του Πουέρτο Ρίκο (VIDEO).

Ο Λάρι Αγιούσο είναι 41 ετών -και παίζει ακόμα μπάσκετ. Ο Κάρλος Αρόγιο περπατάει στα 39. Ο Χοσέ Χουάν Μπαρέα πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 34. Η παράδοση των σπουδαίων γκαρντ, πάντως, συνεχίζεται στο Πουέρτο Ρίκο. Ο συνεχιστής της ονομάζεται Άντρε Χαέλ Κουρμπέλο Ροντρίγκεζ. Ή απλά Αντρε Κουρμπέλο. Και είναι ο επόμενος μεγάλος γκαρντ που γεννά το μικρό κράτος της Καραϊβικής.

Σε μία ημέρα που τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων που άρχισε χθες (30/6) στην Σάντα Φε και στο Ροζάριο της Αργεντινής, η νίκη του Πουέρτο Ρίκο επί της Τουρκίας ήταν αυτή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση. Και κανείς δεν είχε μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή από τον Άντρε Κουρμπέλο, τον βασικό πόιντ γκαρντ της χώρας από την Καραϊβική, ο οποίος ξεδίπλωσε στο παρκέ το ταλέντο και τις ηγετικές ικανότητές του.

Ο Κουρμπέλο δεν θεωρείται προς το παρόν NBA prospect λόγω των περιορισμένων σωματικών προσόντων του. Έχει ύψος 1,85μ. και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε αθλητικό επίπεδο. Ούτε εντυπωσιακά αλτικός, ούτε έχει μεγάλα άκρα. Παίζει όμως με μεγάλη ωριμότητα για την ηλικία του και έχει υποδειγματικό ρυθμό στο παιχνίδι του. Αλλάζει εξαιρετικά ταχύτητες και κατευθύνσεις στο παρκέ, διαθέτει υψηλή τεχνική κατάρτιση και είναι σπουδαίος σκόρερ, όσο και δημιουργός.

Ο (διεθνής) πατέρας του και το μπέιζμπολ

Στη νίκη του Πουέρτο Ρίκο επί της Τουρκίας πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και έκλεψε 4 κλεψίματα. Ήταν ο σταρ της βραδιάς. Ο Κουρμπέλο πηγαίνει σχολείο στις ΗΠΑ (στο Λονγκ Άιλαντ Λουθίριαν) και άρχισε να παίζει μπάσκετ όταν είδε τον πατέρα του εν δράσει. Ο Λουίς Κουρμπέλο υπήρξε μέλος της Εθνικής ανδρών του Πουέρτο Ρίκο. Είχε πάρει μέρος μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, δίχως όμως να έχει μεγάλη συμμετοχή.

" Άρχισα να παίζω μπέιζμπολ, αλλά μετά πήγα να δω τον πατέρα μου και το παιχνίδι μου φάνηκε πολύ διασκεδαστικό. Έπειτα από μερικά παιχνίδια είπα στους γονείς μου ότι ήθελα να παίξω μπάσκετ", είπε στο σάιτ της FIBA μετά το χθεσινό ματς ο 17χρονος πόιντ γκαρντ, ο οποίος συμμετέχει στην τρίτη μεγάλη διοργάνωση με τις μικρές εθνικές ομάδες του Πουέρτο Ρίκο.

Το 2016 είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα του στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Κεντρικής Αμερικής U15, έχοντας 16,5 πόντους, 7,0 ριμπάουντ και 6,5 ασίστ μ.ό. Το 2017 ήταν ο πρώτος σκόρερ στο παναμερικανικό πρωτάθλημα U16, όπου το Πουέρτο Ρίκο τερμάτισε τρίτο (πίσω από ΗΠΑ και Καναδά) και ο ίδιος είχε 21,8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 3,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Φέτος έχει αρχίσει από νωρίς να δημιουργεί αίσθηση.

Οι καλύτερες στιγμές του από το ματς με την Τουρκία:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ