ΙΤΑΛΙΑ

Το "Κόπα Ιτάλια" πάει στο Νίκο Ζήση!

Το "Κόπα Ιτάλια" πάει στο Νίκο Ζήση!

Η Σιένα κατέκτησε το 4ο Κύπελλο Ιταλίας και πέτυχε ένα σωρό ρεκόρ την Κυριακή το βράδυ. Ανάμεσα σε αυτά και το "12 στα 12" του... άρχοντα Νίκου Ζήση! (picts)

Ο Νίκος Ζήσης κατέκτησε το τέταρτο "Κόπα Ιτάλια" στην καριέρα του και έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιταλία που έχει το απόλυτο σε όλους τους αγώνες που έχει παίξει για το Κύπελλο.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει συμμετάσχει 4 φορές στο "Κόπα Ιτάλια" (τρεις με τη Σιένα και μία με τη Μπενετόν) και έχει κατακτήσει ισάριθμες φορές το βαρύτιμο τρόπαιο.

Κι όχι μόνο αυτό. αλλά μετά τη νίκη της Σιένα επί της Καντού (88-71) έγινε ο μοναδικός παίκτης ο οποίος έχει "12 στις 12" νίκες για το "Κόπα Ιτάλια". Όπως αντιλαμβάνεται δηλαδή κανείς, η διοργάνωση αυτή του πάει...

Το "Κόπα Ιτάλια" πάει στο Νίκο Ζήση!

Ρέκορντμαν του θεσμού είναι ο Ντένις Μαρκονάτο με πέντε κερδισμένα Final 8, ενώ τον ακολουθούν με 4 οι Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς, Ρες, Στόουνρουκ, Ζήσης.

Το φετινό Final 8 του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν η 13η συνεχόμενη χρονιά που διεξήχθη. Και στις 13 διοργανώσεις το "παρούσα" έδωσε η Σιένα, η οποία έφτασε και τα 4 τρόπαια στην ιστορία της.

Δώδεκα είναι οι συνεχόμενες νίκες για την ιταλική ομάδα, όσες ακριβώς δηλαδή έχει και ο Σιμόνε Πιανιτζάνι. Άλλωστε, η Σιένα οδηγείται τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά από τον Ιταλό κόουτς. Πρώτος με 15 νίκες είναι ο Ετόρε Μεσίνα, ενώ η Τρεβίζο είναι η ομάδα που ακολουθεί τη Σιένα με 10 συνεχόμενες νίκες.

Το "Κόπα Ιτάλια" πάει στο Νίκο Ζήση!
Το "Κόπα Ιτάλια" πάει στο Νίκο Ζήση!
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ