ΓΑΛΛΙΑ

''Έφυγε'' ο Αλέν Ζιλ (VIDEO)

''Έφυγε'' ο Αλέν Ζιλ (VIDEO)

Το γαλλικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του θρύλου Αλέν Ζιλ. Η μεγαλύτερη μορφή στην ιστορία του μπάσκετ στη χώρα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Το συλλυπητήριο μήνυμα του Τόνι Πάρκερ.

Στη Γαλλία τον αποκαλούσαν ''Mister Basketball''. Ο Αλέν Ζιλ απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών και η απώλειά του έχει βυθίσει στο πένθος το σύνολο του γαλλικού αθλητισμού.

''Ο Αλέν Ζιλ έφυγε από κοντά μας πολύ νωρίς. Ένας θρύλος του γαλλικού μπάσκετ έφυγε από τη ζωή. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του'' ήταν το συλληπητήριο μήνυμα του προέδρου της Βιλερμπάν και κορυφαίου σύγχρονου Γάλλου μπασκετμπολίστα, Τόνι Πάρκερ.

Ο Αλέν Ζιλ ξεκίνησε την καριέρα του στη Ροάν το 1962 όπου έμεινε μέχρι το 1965. Από το 1965 μέχρι το 1986 έπαιξε στη Βιλερμπάν της οποίας υπήρξε προπονητής μέχρι το 1989. Κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα Γαλλίας και δυο κύπελλα. Υπήρξε φιναλίστ του Σαπόρτα το 1983. Ο ύψους 1.88 θρυλικός πλέι-μέικερ έκανε ντεμπούτο στην εθνική Γαλλίας το 1962 κι όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του, μετρούσε 177 διεθνείς συμμετοχές.

''Έφυγε'' ο Αλέν Ζιλ (VIDEO)

Ήταν ο μοναδικός μπασκετμπολίστας στον οποίο έχει απονεμηθεί το μετάλλιο τιμής του γαλλικού κράτους.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ