ΜΠΑΣΚΕΤ

Στόχος το μετάλλιο στην Ουκρανία

Στόχος το μετάλλιο στην Ουκρανία

Η ομοσπονδία της Σερβίας παρουσίασε πριν λίγη ώρα τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ως τον διάδοχο του Ντούσαν Ίβκοβιτς στους "πλάβι". Ο νέος εθνικός κόουτς δεσμεύτηκε "να ξαναγίνουμε δύναμη στην Ευρώπη".

Η υπογραφή στο συμβόλαιο μπήκε στις 17/12. Σήμερα (25/11) η σερβική ομοσπονδία μπάσκετ έκρινε πως είναι η κατάλληλη ημέρα για να προβεί στις ανακοινώσεις και ενημέρωσε με κάθε επισημότητα πως ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είναι ο διάδοχος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στον πάγκο των "πλάβι".

Κατ' αρχάς, είπε πως " έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό και θέλω να τα μεταδώσω στους παίκτες. Ευχαριστώ αυτούς που με εμπιστεύτηκαν να γίνω ο διάδοχος των Μάλκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Τάνιεβιτς, Ιβκοβιτς. Ο στόχος μου είναι να γίνουμε νικήτρια ομάδα, αλλά για αυτό θα χρειαστεί πολύ δουλειά”.

Εξήγησε ότι “ το πιο σημαντικό για εμένα θα είναι η σχέση μου με τους παίκτες. Θέλω να ξαναγίνουμε μεγάλη δύναμη, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Όλοι θέλουμε να πανηγυρίζουμε νίκες, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό προϋποθέτει πολύ σκληρή δουλειά. Έχουμε ένα έμπειρο γκρουπ παικτών φέτος, οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά στις ομάδες όπου αγωνίζονται”.

Ερωτηθείς πώς θα σταματήσει τις διαρροές, είπε “ ξέρετε ότι ήμουν στο στρατό, οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα όπλο. Πέραν της πλάκας, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, αλλά χωρίς παίκτες δεν μπορούμε να πάρουμε μετάλλια. Είναι σημαντικό να το εξηγήσουμε αυτό στους αθλητές, με το σωστό τρόπο. Θέλω να αποκτήσω προσωπικές σχέσεις με όλους. Ξέρω πως θα υπάρξουν και απώλειες, αλλά στόχος μας είναι να τις μειώσουμε στο ελάχιστο”.

Ενημέρωσε ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με παίκτες και ότι προτεραιότητα του είναι να κάνει μια συζήτηση με τον Ίβκοβιτς.

Ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας ευχαρίστησε τον Ίβκοβιτς και τους παίκτες για όσα έκαναν την τελευταία τετραετία και ενημέρωσε ότι “ διαλέξαμε τον Τζόρτζεβιτς, χάρη των γνώσεων που έχει για το άθλημα και όσων πέτυχε ως παίκτης. Είχε ό,τι χρειαζόμασταν, για να πάρει τη δουλειά. Δεν θα αγχωθούμε για την εμφάνιση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αλλά πιστεύω ότι στο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, ώστε να διασφαλίσουμε την παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο”.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα πρόσθεσε “είναι μια νέα αρχή για τη Σερβία. Ο Σάσα έκανε εκπληκτική καριέρα, που στηρίχτηκε στις γνώσεις και το χάρισμα που διέθετε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλή ατμόσφαιρα και για αυτό χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων, μαζί και την υπομονή τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ