ΜΠΑΣΚΕΤ

Πελεκάνος: "Ο Αρναούτοβιτς ήταν πάντα χαμογελαστός"

Πελεκάνος: "Ο Αρναούτοβιτς ήταν πάντα χαμογελαστός"

Ο Μιχάλης Πελεκάνος μίλησε στο Sport24.gr για τον Βλάντιμιρ Αρναούτοβιτς, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες (30/5) τα ξημερώματα. "Ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος", τόνισε ο Πρωταθλητής Ρουμανίας.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Βλάντιμιρ Αρναούτοβιτς ήταν γνωστό εδώ και καιρό στους ανθρώπους και τους φίλους της Πλοϊέστι. Για την ακρίβεια, η είδηση για τον όγκο στο συκώτι είχε διαρρεύσει από τον Φεβρουάριο, όταν άφησε άρον άρον την ομάδα του για να μεταφερθεί σε ειδική κλινική του Βελιγραδίου. Εκεί νοσηλεύτηκε για τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά το ο όγκος που είχε αναπτυχθεί ήταν τόσο μεγάλος, που δεν κατέστη δυνατό να μείνει "όρθιος" για πολύ.

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός του , άπαντες πάγωσαν. Ήταν βέβαια κάπως προετοιμασμένοι για μία τέτοιου είδους εξέλιξη, αλλά ουδείς περίμενε πως θα συνέβαινε τόσο σύντομα. Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου και την αφιέρωση στον κόουτς, οι παίκτες και οι διοίκηση της Πλοϊέστι είδαν τον " πιο χαμογελαστό άνθρωπο της ομάδας" να τους αποχαιρετάει. Για πάντα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος τον έζησε από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και μεταγράφηκε στον ρουμανικό σύλλογο. Η πρώτη ατάκα που ξεστόμισε ερωτώμενος για τον εκλιπόντα ήταν πως " μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν πάντα χαμογελαστός. Πάντα", για να προσθέσει πως " ήταν πολύ καλός άνθρωπος και αυτό το ήξεραν όλοι στην ομάδα. Με τους παίκτες ήταν κοντά και όλοι τον αγαπούσαν".

Η αποχώρηση από τον πάγκο της Πλοϊέστι ήταν κάπως αναπάντεχη και ξαφνική. " Απουσίασε από μία προπόνηση και όταν ρωτήσαμε τι συνέβη, η διοίκηση μάς απάντησε πως έπρεπε να κάνει κάποιες εξετάσεις γιατί είχε έντονους πόντους στην κοιλιά", θυμάται ο 33χρονος φόργουορντ. Η πραγματική αιτία της απουσίας του έμεινε για λίγο κρυφή στους παίκτες, πριν μαθευτεί η αλήθεια.

Τότε " στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ. Όσα παιδιά τον ήξεραν αρκετά χρόνια είχαν συγκλονιστεί από την είδηση. Ακόμη κι εμείς που πήγαμε στην ομάδα το καλοκαίρι, είχαμε πάθει σοκ", όπως επισημαίνει, για να προσθέσει πως " είναι λογικό σε κάτι τέτοια θέματα να επηρεαστούμε όλοι. Γι αυτό και ρωτούσαμε διαρκώς για την κατάσταση της υγείας του", κι αυτός παρότι ταλαιπωρημένος από τις θεραπείες " μας έλεγε διαρκώς πως είναι στο πλευρό μας".

Από τη στιγμή της φυγής του κι έπειτα, τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Σάσα Οκόκολιτς, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου του. " Είχαμε έναν λόγο παραπάνω για να πάρουμε το πρωτάθλημα", λέει ο Μιχάλης Πελεκάνος, που στέφθηκε πρωταθλητής την περασμένη Κυριακή (24/5) .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ