ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Λιθουανοί επιλέγουν FIBA

Οι Λιθουανοί επιλέγουν FIBA

Η Λιέτουβος Ρίτας και η Juventus ενημέρωσαν πως δεν θα μετάσχουν στο Eurocup, αλλά στη νέα διοργάνωση της FIBA, με τον πρόεδρο της λιθουανικής λίγκας να ανακοινώνει το γιατί.

Η Λιθουανία έγινε η πρώτη χώρα που τοποθετήθηκε υπέρ της διοργάνωσης που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν η FIBA -και θα είναι αντίστοιχη του Eurocup. Το krepsinis.net αποκάλυψε πως η Λιέτουβος Ρίτας και η Juventus θα αφήσουν τη διοργάνωση της ULEB, για το νέο project.

Ο πρόεδρος της LKL, Ρεμίνγκιους Μιλάσιους δήλωσε ότι "ακόμα είμαστε σε συζητήσεις με την ομοσπονδία και τις ομάδες. Είναι δύσκολη η ερώτηση το πού πρέπει να παίξουμε. Και είναι άσχημο που η FIBA με την ULEB δεν έχουν καλή σχέση. Προσωπικά, προτιμώ τη νέα διοργάνωση της FIBA. Από οικονομικής άποψης, είναι πιο ελκυστική. Δεν χρειάζεσαι χρήματα, για να πληρώνεις τους διαιτητές. Δεν χρειάζεται κάποιο ποσό, για να πάρεις μέρος στο τουρνουά και παίρνεις χρήματα, ως επιβράβευση για τα καλά αποτελέσματα. To Eurocup δεν τα παρέχει αυτά. Οι λιθουανικές ομάδες έχουν ανάγκη τα χρήματα, τα υπολογίζουν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ