ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Ισπανοί δεν φοβούνται τη FIBA

Οι Ισπανοί δεν φοβούνται τη FIBA

Την ώρα που η FIBA ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για αποκλεισμό από τις προσεχείς διεθνείς διοργανώσεις, ο πρόεδρος της ACB, Φρανσίσκο Ρόκα, επεσήμανε πως θεωρεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα αποφευχθεί η όξυνση της κόντρας ανάμεσα στην παγκόσμια ομοσπονδία και την Euroleague.

Ένα βήμα από το οριστικό σχίσμα βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την κίνηση της FIBA να ενημερώσει/απειλήσει τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που τάχθηκαν υπέρ της Euroleague πως θα αποκλειστούν άμεσα από τις προσεχείς διεθνείς διοργανώσεις. Η Σλοβενία ήταν η πρώτη χώρα που "γεύτηκε" το πικρό ποτήρι της τιμωρίας, την ώρα που πολλές περισσότερες χώρες (μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα) βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Το φάσμα της μη συμμετοχής στο Eurobasket 2017 έχει απλωθεί -για τα καλά- πάνω από πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, με τον πρόεδρο της ισπανικής λίγκας, Φρανσίσκο Ρόκα, να παρουσιάζεται πάντως αισιόδοξος. " Πιστεύω πως η Ισπανία κι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες θα συμμετάσχουν κανονικά στο Eurobasket", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ACB για να προσθέσει χαρακτηρίζοντας την τιμωρία της FIBA " άδικη και αβάσιμη".

Παρεμπιπτόντως, όπως αναφέρει σε σημερινό της (18/4) δημοσίευμα η "AS", οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη (20/4) για να ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει, σε ποιο στρατόπεδο θα ταχθούν. Την επομένη θα αρχίσει ο... πόλεμος! Θυμίζουμε πως η ACB συνεδρίασε στις 4 Απριλίου με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον των ομάδων της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να αποφασιστεί από κοινού πως η Euroleague (και κατ' επέκταση το Eurocup) είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Όπως άλλωστε τονίζει ο Φρανσίσκο Ρόκα: " Ταχθήκαμε υπέρ της Euroleague, δίχως όμως να αφαιρέσουμε από τις ομάδες μας τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιες τη διοργάνωση στην οποία επιθυμούν να αγωνιστούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ