ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Η Μπαρτσελόνα, η Εφές, η Νεπτούνας, η Λούντβιχσμπουργκ και η Νίμπουρκ θα τεθούν αντιμέτωπες με τις ελληνικές ομάδες αυτή την εβδομάδα. Διαβάστε σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Τρεις νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός που είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε EuroLeague και Basketball Champions League. Διαβάστε πιο κάτω τι έκαναν αναλυτικά η Μπαρτσελόνα, η Αναντολού Εφές, η Νεπτούνας, η Λούντβιχσμπουργκ και η Νίμπουρκ στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Μπαρτσελόνα (Πέμπτη 12/1, 22:00)

Στην EuroLeague η Μπαρτσελόνα αριθμεί περισσότερες ήττες (9) από νίκες (7) έπειτα από 16 αγωνιστικές. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, πάντως, τα πηγαίνει μια χαρά μέχρι στιγμής. Μετά τη συμπλήρωση 15 αγώνων η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με απολογισμό 12-3. Την Κυριακή πέτυχε μάλιστα την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της επί της Ομπραντόιρο (100-76), σημειώνοντας παράλληλα και ρεκόρ πόντων για την τρέχουσα σεζόν με την πρώτη 100άρα της. Κορυφαίοι της Μπάρτσα στο συγκεκριμένο ματς ήταν οι Ναβάρο (18) και Τόμιτς (15π., 8ρ.). Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τη Μπαρτσελόνα 59-52.

Οι πόντοι της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ομπραντόιρο: Ρένφρο 9, Βεζένκοφ, 13, Ντόλμαν 11, Κλαβέρ 7, Ντόρσι 4, Τόμιτς 15 (8ρ.), Ολεσον 8, Ναβάρο 18, Κόπονεν 6, Ράις 4, Ερικσον 5, Πένο.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Αναντολού Εφές (Παρασκευή 13/1, 21:45)

Δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών βρήκε μπροστά της τη Γαλατάσαραϊ η Αναντολού Εφές, ισάριθμες φορές τη νίκησε. Την προηγούμενη Πέμπτη επιβλήθηκε με 84-73 στο πλαίσιο της EuroLeague και την περασμένη Κυριακή έκανε το δύο στα δύο, για το τουρκικό πρωτάθλημα αυτή τη φορά, επικρατώντας πάλι εντός έδρας με 80-77. Με αυτή τη νίκη η Εφές επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και με ρεκόρ 12-2 παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, μαζί με τη Φενέρμπαχτσε. Στην EuroLeague η τουρκική ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση με απολογισμό 8-8, έχοντας μία νίκη λιγότερη από τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο γύρο η Εφές είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό 91-83.

Οι πόντοι της Αναντολού Εφές κόντρα στη Γαλατάσαραϊ: Ντάνστον 7 (7ρ., 4κλ.), Οσμάν 14, Μπράουν 9, Γκρέιντζερ 8 (6ασ.), Πολ 18, Ερτέλ 16, Τόμας 4, Μπαλμπάι 4, Μουτάφ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Νεπτούνας (Τρίτη 10/1, 19:00)

Τη χειρότερη φάση της διανύει η αποψινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η Νεπτούνας αγνοεί τη νίκη από τις 14 Δεκεμβρίου, όταν είχε επικρατήσει της Βαρέζε για την 9η αγωνιστική του Basketball Champions League. Έκτοτε έχει υποστεί δύο ήττες στην Ευρώπη και άλλες τέσσερις στη Λιθουανία, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Σαββάτου από τη Βιτάουτας με 74-67. Η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης στο λιθουανικό πρωτάθλημα, ενώ στο Basketball Champions League έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση με ρεκόρ 8-3. Στον πρώτο γύρο είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 68-63.

Οι πόντοι της Νεπτούνας κόντρα στη Βιτάουτας: Ντρου 10 (7ρ.), Κάτσινας, Γκιρντζιούνας 10, Τζόνσον 8, Γκραντ 9, Μπάρον 9, Μπελιάουσκας 13, Σαρακάουσκας 6, Κλιμαβίτσιους 2.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ

Λούντβιχσμπουργκ (Τρίτη 10/1, 21:00)

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η πορεία που διάγει η Λούντβιχσμπουργκ σε Γερμανία και Ευρώπη τους τελευταίους δύο μήνες. Ενόσω στο Basketball Champions League προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και μετράει οκτώ στα τελευταία εννέα παιχνίδια, έχοντας σκαρφαλώσει πια στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, στο γερμανικό πρωτάθλημα η αποψινή αντίπαλος της ΑΕΚ έχει απολογισμό μόνο τρεις νίκες στους τελευταίους 11 αγώνες της. Η γερμανική ομάδα έχει πέσει πια στην 8η θέση μετά δεύτερη σερί ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου με 75-65 το περασμένο Σάββατο. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η ομάδα του Τζον Πάτρικ είχε νικήσει την ΑΕΚ 72-67 επί γερμανικού εδάφους.

Οι πόντοι της Λούντβιχσμπουργκ κόντρα στη Μπάγερν: Κότον 12, Χάμοντς 8, Μάρτιν 5, Κρόφορντ 7, Τίμαν 13, Κούλι 6, Τόπερτ 5, Λόουζινγκ 5, Μπρούνιγκ 4, ΜακΚρέι, Μπουν.

Η αντίπαλος του Αρη

Νίμπουρκ (Τετάρτη 11/1, 17:00)

Τρεις σερί νίκες μετράει στο πρωτάθλημα Τσεχίας η Νίμπουρκ, που έχει συνολικό απολογισμό 17 νίκες σε 18 αγώνες. Η αυριανή αντίπαλος του Αρη νίκησε δια περιπάτου το περασμένο Σάββατο την Οπάβα 96-67, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Εξίσου καλή είναι εσχάτως και η πορεία της Νίμπουρκ στο Basketball Champions League. Η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ έχει σημειώσει πέντε συνεχόμενες νίκες και έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 8-3. Παράλληλα, εξασφάλισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο η Νίμπουρκ είχε νικήσει τον Αρη στο γήπεδο της 87-79.

Οι πόντοι της Νίμπουρκ κόντρα στην Οπάβα: Χρούμπαν 13 (5κλ.), Λόρενς 9 (6ασ.), Μπέντα 10, Μέιερ 10 (10ρ.), Χας 10, Βελς 6, Αλεν 10, Κριζ 6, Σαντ-Ρους 3, Σίμπσον 12 (7ρ.), Πετέρκα 4, Σβόμποντα 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ