ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα ήττα για Καλάθη

Νέα ήττα για Καλάθη
MK

Η Αστάνα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Νίμπουρκ, αφού δεν ήταν αρκετός ο Πατ Καλάθης. Δύσκολη νίκη για Ούνικς, συντριβή για Νίζνι.

Μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ενισέι η Αστάνα ηττήθηκε ξανά στην έδρα της. Αυτή τη φορά η Νίμπουργκ ήταν η ομάδα που πέρασε από το Καζακστάν, σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες με 84-82 υπέρ της τσεχικής ομάδας.

Οι Καζάκοι στο πρώτο μέρος είχαν τον έλεγχο του αγώνα, "χτίζοντας" προβάδισμα 8 πόντων (46-38) στο διάστημα αυτό. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν στην επανάληψη. Η Νίμπουρκ με μπροστάρη έναν πρώην "Έλληνα", τον Ντάριους Ουάσινγκτον, ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε τη νίκη με 82-84.

Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Γκάρετ Στουτζ να προσθέτει 17 πόντους. Ο Νικ Κάνερ Μέντλεϊ, από την άλλη πλευρά, είχε 21 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, με τον Τζέρι Τζόνσον να προσθέτει 16 πόντους και 12 ασίστ.

Ο Πατ Καλάθης σε 31 λεπτά πέτυχε 9 πόντους (3/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να αποφύγει η ομάδα την 11η ήττα της στην VTB League.

Δύσκολη νίκη για Ούνικς Καζάν -στην παράταση

Η Μπίσονς προβλημάτισε αρκετά την Ούνικς Καζάν, αλλά στο τέλος του αγώνα, οι Ρώσοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη στην παράταση με 82-76 (69-69κ.α.). Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν έχασε τις περισσότερες "εναέριες μονομαχίες" (είχε 32 ριμπάουντ, έναντι 43 των γηπεδούχων), αλλά ο Ντ' Ορ Φίσερ έκανε τη διαφορά.

Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε 20 πόντους (με 7/12 δίποντα και 13 ριμπάουντ), αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη της Ούνικς Καζάν, για λογαριασμό της οποίας ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 8 πόντους (με 2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη, 5 κλεψίματα και 3 τάπες σε 35'15''.

Άλλο Euroleague, άλλο VTB League

Μακριά από τον καλό της εαυτό και απ όσα μας έχει συνηθίσει φέτος έμεινε η Νίζνι στην αναμέτρηση με την Κάλεβ. Κάπως έτσι προέκυψε το -34 (110-76), με το οποίο ηττήθηκε στο Ταλίν. Οι Ρώσοι ήταν αγνώριστοι, αφού -μετά το πρώτο δεκάλεπτο- "κατέρρευσαν", με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς. Τριπλ νταμπλ, για λογαριασμό των νικητών, έκανε ο Μασάντο (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 14 ασίστ), ενώ νταμπλ νταμπλ είχε ο Έλεγκαρ (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Όσο για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Top 16, ο Παραχούσκι σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμπκινς είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ