ΜΠΑΣΚΕΤ

"Μπρέικ" τίτλου για τη Ζάλγκιρις

"Μπρέικ" τίτλου για τη Ζάλγκιρις

Η κούπα του πρωταθλητή οδεύει προς... Κάουνας μεριά για πέμπτη σερί χρονιά, αφού η Ζάλγκιρις κέρδισε εκτός έδρας τη Λιέτουβος Ρίτας (78-62) κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Ένα βήμα πιο κοντά στην διατήρηση των σκήπτρων στη Λιθουανία βρίσκεται Ζάλγκιρις. Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας επικράτησε εκτός έδρας της Λιέτουβος Ρίτας με 78-62 και διπλασίασε τις επιτυχίες της στους φετινούς τελικούς της λιθουανικής λίγκας, όντας πλέον δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου για πέμπτη σερί χρονιά.

Οι "πράσινοι" μπήκαν από νωρίς σε θέση οδηγού, με το +14 (30-44) της ανάπαυλας να καθορίζει εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μεν να επιστρέψουν, ρίχνοντας τη διαφορά στο μισό (47-54) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Απέτυχαν όμως να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους, με αποτέλεσμα το φινάλε της αναμέτρησης να τους βρει στο -16 από τη Ζάλγκιρις και κατ' επέκταση στο 0-2.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν (ποιος άλλος;) ο Τζέιμς Άντερσον, που σημείωσε 24 πόντους με 7/10 δίποντα και 3/4 τρίποντα, την ώρα που ο Αρτούρας Μιλάκνις πέτυχε 13 πόντους με 4/4 τρίποντα. Ήταν άλλωστε ο βασικός συντελεστής του 59% (10/17) με το οποίο σούταρε η Ζάλγκιρις πίσω από τα 6μ75, εν αντιθέσει με το 26% (5/19) που είχαν οι παίκτες της Λιέτουβος Ρίτας. Από την άλλη, ο Μπίλι Μπαρόν σημείωσε 20 πόντους (με 5/11 δίποντα και 1/5 τρίποντα), χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.

Μακάβριο, αλλά κάπως έτσι αντιλαμβάνονται στη Λιθουανία την κατάσταση αναφορικά με τη μάχη του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ