ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάλκοβιτς: "Δεν είναι ρεαλιστικό το αργυρό της Σερβίας"

Μάλκοβιτς: "Δεν είναι ρεαλιστικό το αργυρό της Σερβίας"

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο σερβικό μπάσκετ και... ουδεμία σχέση έχει με τη δεύτερη θέση της χώρας, στο Παγκόσμιο της Ισπανίας. Γιατί;

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, στη Novosti, απέδειξε για μία ακόμη φορά το ανατρεπτικό του χαρακτήρα του, εξηγώντας πως "οι παίκτες και οι προπονητές της Σερβίας αξίζουν συγχαρητήρια, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό το μετάλλιο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο σερβικό μπάσκετ". Γιατί;

"Πείτε μου πού βρίσκονται παραδοσιακές ομάδες, όπως εκείνες που υπήρχαν στο Κράλιεβο και το Τσάτσακ. Είναι "νεκρές" και δεν είναι οι μόνες". Ο "Μπόζα" βρέθηκε στο Βάλιεβο την Παρασκευή (13/3) για σεμινάριο και μίλησε για δυο ώρες, επί των όσων έζησε στην καριέρα του.

Μεταξύ πολλών, είπε ότι "το μπάσκετ είναι διαδικασία, που ξεκινά με το να φέρεις παιδιά κοντά στο άθλημα και όταν τα φέρεις, εκείνα διαπιστώνουν πως χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Μια κίνηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται για 11.000 φορές, ώστε να γίνει "κτήμα". Για παράδειγμα, οι σουτέρ οφείλουν να δουλεύουν ακατάπαυστα στο ταλέντο τους. Δεν γίνεται να διακριθείς, αν δεν προπονηθείς σκληρά".

Θυμήθηκε πως ήταν μεταξύ αυτών που έπεισαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να ασχοληθεί με την προπονητική. " Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι θαρραλέος άνθρωπος. Τον θυμάμαι από παιδί. Ήμουν ο πρώτος προπονητής του. Είναι απίστευτος τύπος και τα σουτ του άλλαξαν τη μοίρα μας. Ποτέ δεν δίστασε να πάρει μια μεγάλη προσπάθεια".

Σκέφτηκε ποτέ να καθίσει στον πάγκο της Σερβίας; " Η λογική μου είναι πως όταν κάποιος με προσβάλει, δεν θα παραπονεθώ και δεν θα ξανασχοληθώ. Είχαν προκύψει κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν μου επέτρεψαν να πάρω τη δουλειά. Μετά, ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε. Πάντα ήμουν δίκαιος και τους κοιτούσα όλους στα μάτια. Δεν μπορώ ωστόσο, να πω το ίδιο και για άλλους".

Σαφέστατα και τον ρώτησαν για τη διαμάχη της FIBA με την Αδριατική λίγκα και τη σκέψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας να "καταργήσει" το πρωτάθλημα, γιατί λέει δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Ο Μάλκοβιτς εξήγησε ότι " η FIΒΑ μια εποχή ήταν πιο ισχυρή από την Ευρωπαϊκή ένωση. Είχε τεράστιο αριθμό μελών, αλλά απογοήτευσε πολλούς. Είμαι υπέρ της Αδριατικής λίγκας.Ήμουν απ' όταν δημιουργήθηκε, υπέρ αυτής της κίνησης. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει, αν το πείραμα με τη σερβική λίγκα αποτύχει σε 1-2 χρόνια. Ξέρω πως οι παράγοντες των ομάδων, θέλουν να είναι στην Αδριατική λίγκα, γιατί αυτή τους δίνει χρήματα, τους επιτρέπει να 'χουν καλούς παίκτες και καλούς προπονητές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ