ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος χάντμπολ: Η ΟΧΕ αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025

Εθνική Ελλάδος χάντμπολ: Η ΟΧΕ αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025
Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 ΟΧΕ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με επιστολή της την Τετάρτη (15/5) στη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν λίγα 24ωρα αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Ολλανδία στα μπαράζ της πρόκρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025, αλλά μπορεί να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του διεθνούς χάντμπολ που θα διεξαχθεί σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία, το διάστημα 14 Ιανουαρίου- 2 Φεβρουαρίου 2025.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει προβλέψει δύο wild cards για τη συμπλήρωση των 32 χωρών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, καθώς 30 εισιτήρια έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες.

Η ΟΧΕ στο έγγραφο της στην IHF επισημαίνει τη μεγάλη πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ τα τελευταία χρόνια, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της Εθνικής ανδρών στο EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της και την πρόκριση της Εθνικής νέων και της Εθνικής εφήβων μετά από δεκαετίες στα αντίστοιχα EURO 2024 που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Επιπλέον, η Ελλάδα διοργάνωσε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανδρών- γυναικών, εφήβων- νεανίδων Beach Handball του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων (Κ21) του 2023 στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Γερμανία.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει αλλάξει επίπεδο και η Ομοσπονδία δείχνει έμπρακτα τη βούληση της να αναπτύξει και να εξελίξει το άθλημα στη χώρα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ