ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικ Τζέιμς: "Θα πέσει κι άλλο το επίπεδο στην Ευρώπη"

LAS VEGAS, NV - JULY 10:  Mike James #55 of the Phoenix Suns handles the ball against the Houston Rockets on July 10, 2017 at the Thomas & Mack Center in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images)
LAS VEGAS, NV - JULY 10: Mike James #55 of the Phoenix Suns handles the ball against the Houston Rockets on July 10, 2017 at the Thomas & Mack Center in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images) NBAE/GETTY IMAGES

Ο Μάικ Τζέιμς παραχώρησε συνέντευξη από το Λας Βέγκας όπου βρίσκεται, τονίζοντας πως στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνονται κάποια πράγματα που είναι... τρελά και για αυτό χάνει συνέχεια ταλαντούχους παίκτες.

Ο Μάικ Τζέιμς έχει επαναλάβει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι θεωρεί πως οι ομάδες στην Ευρώπη δεν συμπεριφέρονται καλά στους παίκτες. Και δεν δίστασε να επαναλάβει τα λεγόμενά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ντέιβιντ Πικ.

Μιλώντας στον γνωστό δημοσιογράφο, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού - ο οποίος παλεύει να πείσει τους Phoenix Suns να κάνουν εγγυημένο το συμβόλαιό του - τόνισε για ακόμα μία φορά ότι το γεγονός ότι οι ομάδες του ΝΒΑ προσφέρουν πλέον πολλά λεφτά λόγω της αύξησης του σάλαρι καπ είναι απλώς ο ένας λόγος που το Ευρωπαϊκό μπάσκετ φυλλορροεί παίκτες: " Προσφέρουν πολλά λεφτά (σ.σ στο ΝΒΑ). Επίσης, οι Ευρωπαίοι παίκτες δεν έχουν την δική τους Ένωση (σ.σ στο ΝΒΑ οι παίκτες έχουν την δική τους Ένωση, αποτελούμενη από παίκτες, η οποία διαπραγματεύεται για χάρη τους με τις ομάδες και την λίγκα), το οποίο είναι ένα ζήτημα, και δέχονται να γίνονται κάποια πράγματα που είναι... τρελά.

Πιστεύω πως θα συνεχίσει να γίνεται αυτό το πράγμα και να φεύγουν παίκτες με προορισμό το ΝΒΑ μέχρι να αλλάξει κάτι και νομίζω ότι στην Ευρώπη θα πέσει το επίπεδο τα επόμενα χρόνια".

Ακολούθως μάλιστα ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζέιμς αν πιστεύει ότι οι Ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να προσφέρουν περισσότερα χρήματα για να κρατήσουν τους παίκτες και αν ο ίδιος έλαβε χαμηλές προτάσεις, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι ξεκάθαρος: " Όπως στο ΝΒΑ έτσι και στην Ευρώπη βλέπεις τον εαυτό σου σε σχέση με άλλους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με εσένα και κάνεις συγκρίσεις. Βλέπω άλλους παίκτες που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμένα και έχουν παρόμοιους αριθμούς να παίρνουν τρελά συμβόλαια, αλλά οι προσφορές που λαμβάνω εγώ δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν σταθερές εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω αν μου κάνουν χαμηλές προσφορές οι ομάδες ή αν απλώς δεν είμαι τόσο ταλαντούχος όσο νομίζω.

Είναι δύσκολο να πεις ότι οι Ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να δώσουν περισσότερα περισσότερα χρήματα, αλλά αυτό ίσως είναι γεγονός. Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι παίζεις για μία ομάδα και όχι για τα λεφτά και πολλοί θα πουν ότι παίκτες παίζουν μόνο για τα λεφτά. Στο τέλος της ημέρας όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εμείς οι παίκτες πρέπει να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας με βάση τα λεφτά που θα βγάλουμε σε μία καριέρα 10-12 χρόνων, οπότε πρέπει να βγάλουμε λεφτά τώρα που μπορούμε ακόμα να παίξουμε".

Στο τέλος, δε, ο Τζέιμς ρωτήθηκε και για τον Παναθηναϊκό και την απόφασή του να αποχωρίσει, τονίζοντας ότι αισθάνθηκε πως αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση για την καριέρα του: " Πέρασα ωραία στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω τίποτα εναντίον της ομάδας. Πήρα μία απόφαση για μένα. Και ελπίζω αν γυρίσω κάποια στιγμή για να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι να πανηγυρίσω μαζί με τους φιλάθλους".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το VIDEO με την συνέντευξη του Αμερικανού γκαρντ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ