ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Σπανούλης

Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου παίκτη για το 2012 πήρε ο Βασίλης Σπανούλης, από το Eurobasket.com. Στην καλύτερη πεντάδα ο Διαμαντίδης, κορυφαίος προπονητής ο Ίβκοβιτς

Ο Βασίλης Σπανούλης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2012, καθώς συγκέντρωσε την προτίμηση των περισσότερων εκπροσώπων των ΜΜΕ που πήραν μέρος στην ψηφοφορία του Eurobasket.com.

Πρόκειται για μία ψηφοφορία θεσμός την τελευταία 11ετία, καθώς κάθε χρόνο αναδεικνύει τους κορυφαίους με τις ψήφους 300 δημοσιογράφων.

Στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς που φεύγει βρέθηκε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πλην του Βασίλη Σπανούλη. Οι δύο τους μαζί με τους Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς και Έραζεμ Λόρμπεκ ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα.

Είναι η πεντάδα που ψηφίστηκε από τον κόσμο και βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα τον περασμένο Μάιο στο γκαλά της Κωνσταντινούπολης, στο περιθώριο του φάιναλ φορ.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκε ο Μάικ Μπατίστ μαζί με τους Μπο ΜακΚάλεμπ (Φενέρμπαχτσε), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας/Τορόντο Ράπτορς).

Όπως, ήταν αναμενόμενο, ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή μπάσκετ της χρονιάς πήγε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έφερε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης τον Ολυμπιακό μετά από 15 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ