ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιβάνοβιτς: "Δικτάτορας εγώ;"

Ιβάνοβιτς: "Δικτάτορας εγώ;"

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξήγησε τους λόγους που παραμένει χωρίς δουλειά σε συλλογικό επίπεδο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ενώ απάντησε σε όσους τον χαρακτηρίζουν σκληρό προπονητή.

Η περσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (3/5) συνοδεύτηκε με την απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Έκτοτε ο Μαυροβούνιος κόουτς παραμένει μακριά από τους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο ενώ μεσολάβησε η παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ 2015 με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Μάλιστα ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ίγκορ Γιόβοβιτς στον πάγκο της Μπουντούτσνοστ έπειτα από την παραίτηση του νεαρού τεχνικού ωστόσο δεν αποδέχτηκε, εν τέλει, την πρόταση που του κατατέθηκε.

Ο 58χρονος Ιβάνοβιτς φιλοξενήθηκε σήμερα (11/2) στο πρόγραμμα "Showtime" του ραδιοφωνικού σταθμού Cope και εξήγησε τον λόγο που παραμένει χωρίς δουλειά τους τελευταίους μήνες. "Κατ' αρχάς, είναι δεδομένο ότι έχω τεράστια όρεξη για μπάσκετ! Παρακολουθώ πολλούς αγώνες ωστόσο έχω απορρίψει αρκετές προτάσεις καθώς θέλω να αναλάβω ένα πρότζεκτ όπου οι συνθήκες θα είναι καλές, θα απολαμβάνω τη δουλειά μου και, πάνω απ' όλα, θα κερδίζω!".

Πρόσθεσε, δε, πως "το μπάσκετ που παίζεται πλέον στην Ευρώπη είναι πιο κοντά στο ΝΒΑ, με δεδομένο ότι οι ομάδες προτιμούν παίκτες με αθλητικά προσόντα και πολύ γρήγορους". Ο άλλοτες τεχνικός του Παναθηναϊκού μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εφετινή Euroleague: "Θεωρώ ότι η Λοκομοτίβ και η Λαμποράλ Κούτσα παίζουν εξαιρετικά μέχρι στιγμής και μπορούν να κάνουν την έκπληξη".

Τι έχει να απαντήσει σε εκείνους που τον αποκαλούν σκληρό και... δικτάτορα; "Απλώς, θέλω να κερδίζω! Έχω τεράστιες απαιτήσεις, όχι μόνο από τους παίκτες αλλά και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Κάνω τα πάντα στη ζωή μου με πάθος κι αυτό ζητώ από τους αθλητές μου. Αν διαφωνείτει με αυτό, μπορείτει να πείτε ότι είμαι σκληρός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ