ΜΠΑΣΚΕΤ

"Έτρεχε" με... 107 η Ούνικς

"Έτρεχε" με... 107 η Ούνικς

Η Ούνικς Καζάν είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα και η Ενισέι το κατάλαβε για τα καλά. Η ομάδα από το Καζάν σταμάτησε στους 107 πόντους (107-74), με τον Νίκο Ζήση να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Από νίκη σε νίκη πηγαίνει η Ούνικς Καζάν, με τον Εβγκένι Πασούτιν στον πάγκο. Η ρωσική ομάδα, μετά τη νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις, για την Euroleague (73-60) επιβλήθηκε και της Ενισέι. Μόνο που το έκανε πιο εύκολα. Ρίχνοντας, μάλιστα, 100άρα.

Για την ακρίβεια σταμάτησε στους 107 πόντους, ενώ δέχτηκε μόνο 74 πόντους, με το τελικό 107-74 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Νίκος Ζήσης. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πραγματοποίησε μια από τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις του με την Ούνικς. Σε 29 λεπτά πέτυχε 20 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, μοιράζοντας 8 ασίστ, έχνοντας και 1 ριμπάουντ και 3 λάθη. Ο 31χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Καϊμακόγλου. Σε 19 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 7 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε ένα κλέψιμο.

Όλα αυτά με την Ούνικς να ετοιμάζεται για τον... τελικό απέναντι στη Νίζνι, εκτός έδρας, που θα κρίνει πολλά αναφορικά με το μέλλον της ομάδας στην Euroleague.

Εύκολο έργο είχε απέναντι στη Ζενίτ η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το συγκρότημα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μάλκολμ Ντιλέινι που σταμάτησε στους 24 πόντους, μοιράζοντας και 7 ασίστ, με τον Ντέρικ Μπράουν να προσθέτει 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε μια από τις πιο "γεμάτες" εμφανίσεις τη φετινή σεζόν. Κάπως έτσι, ήρθε η νίκη με 89-74.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ