ΕΥΡΩΠΗ

Επιλέγεις την Euroleague; Αποβάλλεσαι από διεθνείς διοργανώσεις!

Επιλέγεις την Euroleague; Αποβάλλεσαι από διεθνείς διοργανώσεις!

Η κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroleague χοντραίνει, με την πρώτη να ανακοινώνει πως όποια χώρα δώσει ομάδες στις διοργανώσεις της δεύτερης, θα αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις ανδρών! Εξαιρούνται οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα συμμετέχουν στην Euroleague.

Το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ βαθαίνει διαρκώς, με τη FIBA να απειλεί με κάθε επισημότητα τις χώρες που θα δώσουν ομάδες τους στις διοργανώσεις της Euroleague, υποκύπτοντας στον εκβιασμό της δεύτερης, όπως επισημαίνει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Τι σημαίνει αυτό; Οι χώρες που θα επιτρέψουν στις ομάδες του να συμμετάσχουν στο Eurocup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της Euroleague -όπως τονίζει η FIBA- θα χάσουν το δικαίωμα παρουσίας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις ανδρών. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι 16 ομάδες που θα βρίσκονται στην Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη απειλή αφορά, ουσιαστικά, τις ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα που, παρεμπιπτόντως, έχει ταχθεί υπέρ της Euroleague Basketball, στέλνοντας μια ομάδα στην Euroleague και τρεις στο Eurocup.

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης υπέγραψαν τη συμφωνία με τη FIBA για το Champions League που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ στάση αναμονής κρατά η ΑΕΚ, η οποία δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τι θα κάνει.

Κι όλα αυτά την ώρα που η παγκόσμια ομοσπονδία έκανε ανταγωγή στην Euroleague, ενημερώνοντας πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της λόγω παραβίασης των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περί ανταγωνισμού. Αυτό που επισημαίνουν από τη FIBA είναι ότι η Euroleague προσπαθεί με αθέμιτο τρόπο να επιβάλλει στις ομάδες να επιλέξουν το Eurocup αντί του Champions League, κάτι που αποτελεί και τον λόγο της καταγγελίας που έγινε από την πλευρά της.

Η επιστολή που απέστειλε η FIBA αναφέρει:

"Η Επιτροπή της FIBA Europe που συνεδρίασε στο Παρίσι την Κυριακή σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι σε συλλόγους και λίγκες. Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη. Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως -με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Euroleague- κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού ρου δικαιώματα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση".

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Ο μυστικός και φονικός γυναικείος στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τις αποκαλούν "γλυκιές παγίδες" και είναι οι γυναίκες κατάσκοποι της Βορείου Κορέας που εκτελούν τις πιο δύσκολες αποστολές του καθεστώτος (Pics)

Τα πιο υπερεκτιμημένα πράγματα στο σεξ

Ας είμαστε ειλικρινείς παιδιά, κανείς δεν τρελάθηκε από ηδονή τρώγοντας κεράσια από το κορμί της συντρόφου του.

Survivor: Τι είπε η Μαριάννα Καλλέργη μετά την αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια του Muay Thai, βρέθηκε υποψήφια για αποχώρηση μαζί με τον Χούτο και την Πασχάλη και τελικά ήταν εκείνη που ψήφισε το τηλεοπτικό κοινό για να φύγει (Vid)

Στο (καθαρό) μυαλό του Esteban Cambiasso

O σπουδαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σε μία συνέντευξη που παίζει μπάλα πέρα από αγωνιστικούς χώρους και συστήματα.

Βίντεο: Πολιτικός δείχνει σε νέους πώς να βάζουν προφυλακτικό με το στόμα

"Στόχος" της ήταν να ενθαρρύνει τους νέους να κάνουν ασφαλές σεξ και να αποφύγουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Σάλος και αντιδράσεις στο Μεξικό (Vid)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24