ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανταγωγή της FIBA Europe στην Ευρωλίγκα

Ανταγωγή της FIBA Europe στην Ευρωλίγκα

Στο περιθώριο της σημερινής (21/3) παρουσίασης του FIBA Champions League έγινε γνωστό πως η FIBA Europe θα κινηθεί νομικά εναντίον της Ευρωλίγκας, με την καταγγελία παραβίασης νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περί ανταγωνισμού. Επηρεάζονται οι εθνικές ομάδες;

Ένα μήνα μετά την καταγγελία της Ευρωλίγκας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εναντίον της FIBA Europe , η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ προχώρησε σε ανταγωγή... για τους ίδιους λόγους.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της FIBA, η Euroleague προχώρησε σε εκβιασμό λιγκών, μέσω σχετικών επιστολών που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες και χάριν των οποίων υπέγραψε τριετή συμβόλαια με την ABA Ligue και τη VTB United League.

Στο περιθώριο της σημερινής (21/3) παρουσίασης του FIBA Champions League στο Παρίσι, έγινε γνωστή η διάθεση της FIBA Europe να αποταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταγγείλει την παραβίαση των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περί ανταγωνισμού, με την αγωγή να αφορά και τη δημοσίευση εγγράφου της άλλης πλευράς, στο οποίο αναφέρεται ότι "για να συμμετάσχετε στη Euroleague θα πρέπει να δηλώσετε τέσσερις ομάδες στο Eurocup". Αναφέρει επίσης, πως στη ψηφοφορία της VTB έλειπαν οι εκπρόσωποι των περισσότερων ομάδων, ενώ στην Αδριατική Λίγκα με το πέρας της διαδικασίας οι Κροάτες και οι Σλοβένοι κατήγγειλαν "εκβιασμό".

Σε ό,τι αφορά τις εθνικές ομάδες, σε επίπεδο ανδρών δεν θα αλλάξει κάτι, με την αγωγή να αφορά τις 16 ομάδες της Αδριατικής και της VTB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ