ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένας γυρολόγος που τον λένε Μουσταφά Σακούρ

Ένας γυρολόγος που τον λένε Μουσταφά Σακούρ

Ο Μουσταφά Σακούρ υπέγραψε συμβόλαιο στην Τουρκική Αφιονκαραχισάρ. Η είδηση δεν είναι αυτή όμως. Η είδηση είναι ότι η Αφιονκαραχισάρ είναι η 15η ομάδα που θα αγωνιστεί τα τελευταία 9 χρόνια!

Υπάρχουν γυρολόγοι και γυρολόγοι. Υπάρχει όμως και ο Μουσταφά Σακούρ. Ένας πραγματικός Πολίτης του κόσμου.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχει μπασκετμπολίστας με περισσότερες σφραγίδες στο διαβατήριό του από τον Μουσταφά Σακούρ. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκική Αφιονκαραχισάρ που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, μάλλον έχει βάλει ως στόχο να σπάσει κάποιο σχετικό ρεκόρ που υπάρχει για τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις περισσότερες ομάδες. Γιατί; Επειδή ο Τούρκικος σύλλογος αποτελεί τον 15ο διαφορετικό σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας, η οποία ξεκίνησε μόλις το 2007!

Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Αριζόνα μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, αφού την στιγμή που θα πατήσει παρκέ για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα θα έχει παίξει μπάσκετ σε Πρωταθλήματα 9 διαφορετικών χωρών (χωρίς να προσμετράται η παρουσία του σε ομάδες της χώρας του) και για χάρη 15 διαφορετικών ομάδων!

Συγκεκριμένα, ο Σακούρ έχει αγωνιστεί κατά σειρά στα Πρωταθλήματα της Πολωνίας (Πρόκομ Τρεφλ), της Ισπανίας (Ταού Κεράμικα, νυν Μπασκόνια), της Ελλάδας (Πανελλήνιος), της Γαλλίας (Ορτέζ), της Ιταλίας (Μοντεφράτο και Αβελίνο), του Λιβάνου (Τανταμόν Ζουκ), της Λιθουανίας (Νεπτούνας Κλαϊπέντα), της Γερμανίας (Λούνβινσμπουγκ) και, πλέον, της Τουρκίας (Αφιονκαραχισάρ)!

Όπως γίνεται σαφές, ο Σακούρ δεν έχει μείνει ΠΟΤΕ δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα όσο αγωνίζεται στο εξωτερικό, ενώ μόλις μία φορά έχει μείνει δεύτερη σερί χρονιά στην ίδια χώρα, αν και δεν τελείωσε ποτέ την δεύτερη σεζόν του στο σχετικό Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Σακούρ είχε συμφωνήσει με την Ιταλική Μοντεφράτο στα μέσα της σεζόν 2011/12, ενώ την επόμενη σεζόν (2012/13) την ξεκίνησε στην Αβελίνο, μόνο και μόνο για να αποχωρήσει μετά από μόλις 17 αγώνες για να επιστρέψει στην χώρα του!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι υπάρχει και μία ομάδα από την οποία πέρασε σε δύο διαφορετικές περιόδους. Ο λόγος για τους Τούλσα 66ερς, στους οποίος αγωνίστηκε το 2009 και το 2014.

Παρακάτω παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά οι ομάδες που έχει αγωνιστεί κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας ο Σακούρ, με την υποσημείωση ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει ξεφύγει και καμία:


Σεζόν

Ομάδα/ες

2007/08

Πρόκομ Τρεφλ

2008/09

Ταού Κεράμικα/Πανελλήνιος

2009/10

Τούλσα 66ερς

2010/11

Ουάσινγκτον Ουίζαντς, Ρίο Γκράντε Βάιπερς

2011/12

Ορτέζ, Μοντεφράτο

2012/13

Αβελίνο, Έρι Μπέιχωκς

2013/14

Έρι Μπέιχωκς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τούλσα 66ερς, Τανταμον Ζουκ

2014/15

Νεπτούνας Κλαϊπέντα

2015/16

Λούντβινσμπουργκ

2016/17

Αφιονκαραχισάρ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ