ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελεύθερος να παίξει ο Λάσμε

Ελεύθερος να παίξει ο Λάσμε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως αποκάλυψε ο Παντελής Βλαχόπουλος στον Sport24 Radio 103.3, η FIBA θα επανεξετάσει την απόφαση της Τουρκικής Ομοσπονδίας για τιμωρία ενός χρόνου στον Στεφάν Λάσμε για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά μέχρι τότε μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη!

Ήταν Αύγουστος του 2016 όταν ο Στέφαν Λάσμε έμαθε ότι τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό λόγω του γεγονός ότι ότι είχε πιαστεί "θετικός" σε έλεγχο ντόπινγκ κατά την διάρκεια των Τουρκικών playoffs όπου αγωνιζόταν με την φανέλα της Γαλατασαράι . Τώρα ωστόσο φαίνεται ότι τα δεδομένα άλλαξαν.

Όπως αποκάλυψε ο Παντελής Βλαχόπουλος στον Sport24 Radio 103.3 με την βοήθεια του δικηγόρου του Λάσμε, Γιάννη Μαρακάκη, η FIBA αποφάσισε να επανεξετάσει την υπόθεση του Γκαμπονέζου φόργουορντ/σέντερ για τυχόν παρατυπίες κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει από σήμερα κιόλας στην αγωνιστική δράση στα Ευρωπαϊκά παρκέ μέχρι να βγει η τελική απόφαση!

" Ο Λάσμε πήρε το πράσινο φως για να παίξει στην Ευρώπη από σήμερα" δήλωσε καταρχήν ο Γιάννης Μαρακάκης, συμπληρώνοντας: "Έχω αγανάκτηση για το πως αντιμετωπίστηκε στην Τουρκία, ο οποίος για τον μέσο φίλαθλο είναι ένας ήρωας. Του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους πρωτοβάθμια, στηριζόμενη σε νομολογία που δεν υπάρχει. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποδείξουμε ότι ήταν μία παράβαση και όχι δύο όπως υποστηρίχθηκε, ότι είχε άψογο μητρώο από τότε που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ μέχρι και τα 34 του χρόνια. Απευθυνθήκαμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (αθλητικό εφετείο), όπου οι άνθρωποι αποδείχθηκαν ακόμα πιο εκτός πραγματικότητας. Εξάντλησα ό,τι όπλα είχα για να παρέμβει η FIBA και πριν λίγο λάβαμε ανακοίνωσή της, η οποία άφησε ένα περιθώριο να εξετάσει την υπόθεση όταν λάβει όλα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουμε πάρει ούτε εμείς στα χέρια μας, αφού ήταν στα Τούρκικα".

Ακολούθως ο Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε ακόμα ότι " ήταν μία σκανδαλώδης και άδικη απόφαση, στηριζόμενη σε κατασκευές,. Εκεί (σ.σ στην Τουρκία) δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Είμαι εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα των ρυθμών της νομικής υπηρεσίας της FIBA και του αντιντόπινγκ. Αυτοί οι άνθρωποι ενημέρωσαν κατευθείαν εμένα και εγώ τους μάνατζερ του παίκτη, οι οποίοι ψάχνουν να του βρουν συμβόλαιο. Αναμένεται να πάρει το letter of clearance από το NBADL, όπου αγωνιζόταν για να συντηρηθεί, και μπορεί να μεταγραφεί από αύριο κιόλας σε οποιαδήποτε ομάδα. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τουλάχιστον τρία σωματεία από όσο γνωρίζω. Αυτό που καταφέραμε ήταν να παρέμβει δραστικά η FIBA και να πει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση. Ο Στέφαν Λάσμε είναι διαθέσιμος για να συμπεριληφθεί στο ρόστερ οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής ομάδας".

Σε ερώτηση τέλος για το αν θεωρεί ότι υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Λάσμε, ο δικηγόρος του Καμπονέζου φόργουορντ/σέντερ τόνισε ότι " δεν υπήρχε συμπεριφορά. Ήταν το απόλυτο χάος. Μιλάμε για επιτροπή που απευθύνεται σε ξένο παίκτη και δεν του επιδίδει καν κλήση για να παρευρεθεί στο δικαστήριο και τα έστελναν στην ομάδα. Έβαζαν αυστηρά deadline, όπου έπρεπε πρώτα να μεταφραστούν αυτά που έστελναν και κατόπιν να απαντήσει ο παίκτης στα Τούρκικα, ενώ απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν αγγλικά και δεν ήξεραν το αθλητικό δίκαιο. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με έναν Εθνικό ήρωα στην Κωνσταντινούπολη και οι άνθρωποι αυτοί του συμπεριφέρθηκαν εκδικητικά".

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ