ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημιουργός ψυχολογικών προβλημάτων

Δημιουργός ψυχολογικών προβλημάτων

Ο Νεμπόισα Κόβιτς είναι το αφεντικό του Ερυθρού Αστέρα και κάθε φορά που μιλά, προκαλεί αντιδράσεις. Σήμερα (6/1) ασχολήθηκε με τον Πέσιτς, τους μάνατζερ και την Ελλάδα.

Ο Νεμπόισα Κόβιτς είναι ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα και ένας άνθρωπος, ο οποίος κάθε φορά που μιλά στα ΜΜΕ προκαλεί κύμμα αντιδράσεων. Στην τελευταία του συνέντευξη, στη novosti.rs είχε να πει τα χειρότερα για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, τους μάνατζερ και την ελληνική λίγκα.

Ο Τσβέτκοβιτς είναι μια από τις περιπτώσεις παικτών που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πέσιτς (ήταν στους Σέρβους, τη σεζόν 2011-2012) "και μοιραία διαλύθηκε η αυτοπεποίθηση του. Φυσικά, μην περιμένετε πως ο Πέσιτς θα το αποδεχθεί ποτέ αυτό, γιατί οι προπονητές έχουν πάντα δίκιο. Ο παίκτης δεν συνήλθε υπό τις οδηγίες των Λάζιτς και Βούκοϊτς, ο Ράντονιτς προσπάθησε να τον κάνει να αισθανθεί άνετα, αλλά πάλι δεν τα κατάφερε και αυτό τον δώσαμε δανεικό στην ΜΖΤ Σκοπίων, όπου έχει λεπτά συμμετοχής.

Εκτός του Τσβέτκοβιτς, πρόβλημα υπήρξε και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, για τον οποίο είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι θέλαμε να τον πουλήσουμε. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο Πέσιτς ούτε ήθελε να δει τον παίκτη. Τότε κάλεσα τον Νέντοβιτς στο γραφείο μου, τον ρώτησα αν θέλει να είναι κοντά μας και κλαίγοντας μου απάντησε "ναι". Και έτσι κρατήσαμε το παιδί στην ομάδα".

Στο μυαλό του η σέρβικη λίγκα δεν είναι η χειρότερη που υπάρχει εκεί έξω. Και ποια είναι; " Η ελληνική, μακράν της δεύτερης και εξαιρουμένων φυσικά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού".

Τον ρώτησαν για την αποχώρηση ενός εκ των πιο ταλαντούχων Σέρβων, του Ντούσαν Ρίστιτς για να ενημερώσει " δεν έχει φύγει ακόμα. Αλλά έχουμε να κάνουμε με μάνατζερ που είναι στα πρόθυρα εγκληματικών ενεργειών και συμφωνιών που αφορούν την απαγωγή παιδιών από όλη τη Σερβία. Ο Ρίστιτς είναι επτά χρόνια στην ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνούν όσα κάναμε για εκείνον σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης του, το φαγητό του, τις υποτροφίες και τα σχολεία του. Έχουμε προπονητές που δουλειά τους είναι η εξέλιξη αυτών των παιδιών, αλλά δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τους μάνατζερ".

Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να είναι υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου στο Βελιγράδι. Πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό την Παρτίζαν; " Καθόλου, αν αυτό συμφωνήσουμε. Ό,τι και αν συμβεί, δεν θα φύγω ποτέ από το μπάσκετ. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου".

Για το τέλος άφησε την προσπάθεια του Ερυθρού Αστέρα να πάρει τον Γιαν Νόβακ από το Βρσατς, παίκτης που είχε συμφωνήσει με την Παρτίζαν, πριν μπει στη μέση ο Κόβιτς για να τον... κλέψει. Τότε το είχε αρνηθεί. Τώρα λέει "προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σωστά τον παίκτη και ό,τι τάζουμε το δίνουμε. Να είστε σίγουροι πως θα πληρώσουμε το μπάι άουτ, όπως κάναμε και για τον Λούκα Μίτροβιτς".

Ο Μπλέικ Σιλμπ τελευταία είναι... αλλού, αλλά όπως είπε ο πρόεδρος " θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή μαζί του, γιατί είναι ένας εκ των καλύτερων παικτών που έχουν παίξει ποτέ στη Σερβία. Είναι ξεκάθαρο πως τελευταία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Υπάρχει πρόβλημα που θα χρειαστεί να διορθωθεί. Αλλιώς... θα βρούμε άλλον τρόπο να το διορθώσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ