EUROLEAGUE

Ζιελόνα Γκόρα - Μπάγερν Μονάχου 73-94

Ζιελόνα Γκόρα - Μπάγερν Μονάχου 73-94

Στο παιχνίδι των "πρωτοεμφανιζόμενων", η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε ιστορική νίκη (73-94 επί της Ζιελόνα Γκόρα), που ήταν και η πρώτη της στην Euroleague! Ασταμάτητοι οι Σεβόν Τρούτμαν και Νιχάντ Ντζέντοβιτς.

Η wild card δεν της δόθηκε χαριστικά κι αυτό φρόντισε να το αποδείξει με το... καλημέρα. Η Μπάγερν πέρασε με πειστικό τρόπο από την Πολωνία επικρατώντας με 73-94 της επίσης "σταχτοπούτας" Ζιελόνα Γκόρα. Οι Γερμανοί είχαν σε εξαιρετική ημέρα τους Σεβόν Τρούτμαν και Νιχάντ Ντζέντοβιτς, οι οποίοι όντας ζεστοί σημείωσαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους διασώθηκε μόνο ο Πρζέμισλαφ Ζαμοΐσκι που σκόραρε 11 πόντους. Στο παιχνίδι υπήρχε και ελληνικό χρώμα, καθώς ένας από τους τρεις άρχοντες της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Κορομηλάς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Το... τρακ του πρωτάρη κυριάρχησε στην αρχή της αναμέτρησης και χρειάστηκε ένας αιφνιδιασμός της Μπάγερν για να ανοίξει το σκορ δια χειρός Σάβοβιτς. Οι Γερμανοί απέβαλλαν το άγχος τους, όμως δεν συνέχει το ίδιο και με τους γηπεδούχους που έπρεπε να περιμένουν ένα τρίλεπτο μέχρι να βρουν το δρόμο προς το καλάθι (2-6 στο 3'). Οι Βαυαροί βλέποντας τους γηπεδούχος να μην μπορούν να βρουν ρυθμό το εκμεταλλεύτηκαν και με οκτώ συνεχόμενους πόντους από τον Ντζέντοβιτς που βασάνιζε τη ζωή του Μπάρλοου έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (6-16 στο 5'). Η διαφορά είχε παγιωθεί σε υψηλά επίπεδα, όμως ένα τρίποντο του Ντέιβιντ Μπάρλοου στη λήξη της περιόδου μείωσε σε 16-23 αφήνοντας ελπίδες στους γηπεδούχους ότι μπορούν να αντεπιτεθούν.

Η Ζιελόνα Γκόρα είχε λύσει πλέον το γόρδιο δεσμό στην επίθεση, όμως αμυντικά δεν μπορούσε να σταματήσει την επιθετική πολυφωνία των αντιπάλων της με αποτέλεσμα αντί να μειώνεται η διαφορά να αυξάνεται (18-32 στο 14'). Ζαμοΐσκι, Τσελ και Κόζαρεκ προσπαθούσαν να δώσουν επιθετικές βοήθειες στους "πράσινους", όμως ότι κι αν έκαναν υπήρχαν οι Ντζέντοβιτς, Σάβοβιτς και Ντιλέινι να φορτώνουν το καλάθι τους με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με διαφορά 20 πόντων (28-48 στο 20').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να παίξουν πιο σκληρά στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να εφησυχάζουν με την διαφορά που είχαν "χτίσει". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πολωνοί να τρέξουν ένα επιμέρους 9-2 (37-50 στο 24'). Τελικά κι έπειτα τις φωνές του Σβέτισλαβ Πέσιτς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 51-66.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Μπάγερν ήταν σοβαρή δείχνοντας ότι δεν σκόπευε να δώσει οποιαδήποτε ελπίδα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα της ήττας (55-79 στο 35'). Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Μπάγερν να παίρνει το ροζ φύλλο με 73-94.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ