EUROLEAGUE

Ζήσης: "Μας πόνεσε η ήττα από τον Παναθηναϊκό”

Ζήσης: "Μας πόνεσε η ήττα από τον Παναθηναϊκό”

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και το νέο σύστημα της EuroLeague που είναι πολύ απαιτητικό.

Στην Μπάμπεργκ είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον τρόπο που ήρθε , παρά το γεγονός ότι έχουν παίξει ήδη έναν αγώνα μετά από αυτό το παιχνίδι ( ήττα με 78-74 από την Μπαρτσελόνα ). Και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του Νίκου Ζήση στο Sport24 Radio 103,3, όπου ο Έλληνας γκαρντ παραδέχθηκε ότι έχει ακόμα αυτό τον αγώνα στο μυαλό του, αλλά και ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να το σκέφτεται για πολύ ακόμα.

Η ήττα στην έδρα μας από τον Παναθηναϊκό και κυρίως ο τρόπος που χάσαμε μας πόνεσε πολύ. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια, ειδικά στην έδρα μας” δήλωσε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ, πριν αναφερθεί στην συνέχεια στο γεγονός ότι η Μπάμπεργκ έχει χάσει τρία παιχνίδια στον πόντο (με Φενερμπαχτσέ, Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα): “ Για το επίπεδο της ομάδας μας και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι σημαντικό ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε, ειδικά στην έδρα μας. Από την άλλη πλευρά αυτές οι ήττες είναι ένα δείγμα ότι κάτι λείπει και πρέπει να το βρούμε. Αν θέλουμε ανταγωνιστικοί πρέπει κάτι να αλλάξει, είτε στην άμυνα είτε κάπου αλλού. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα όμως. Φέτος είναι πιο απαιτητικλη με αυτό το φόρματ. Έχουμε καλή ομάδα, παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά πρέπει να βρούμε κάτι έξτρα για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είναι σαν να παίζουμε στο Top-16 για έξι μήνες, οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό”.

Στο τέλος μάλιστα ο Έλληνας γκαρντ στάθηκε στον βασικό στόχο της Μπάμπεργκ: Να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους Κορυφαίους. “ Θέλουμε να δείξουμε ότι το περσινό δεν ήταν πυροτέχνημα. Από την άλλη πλευρά βέβαια φέτος δεν είμαστε έκπληξη για κανέναν. Οι άλλες ομάδες μας ξέρουν, ξέρουν ότι έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ότι έχουμε ένα καλό σύνολο και είμαστε καιρό μαζί. Απέναντι στις μεγάλες ομάδες όμως πολλές φορές δεν φτάνει αυτό. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι σε αυτές τις λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση. Ειναι δύσκολο το νέο σύστημα, και είναι απαιτητική η νέα διοργάνωση. Μου αρέσει αυτό το format. Είναι ευλογία να παίζεις με τους καλύτερους παίκτες στις καλύτερες ε΄δρες της Ευρώπης. Ελπίζω να μείνουμε υγιείς και να κάνουμε νίκες. Δεν θέλουμε να γίνουμε σάκος του μποξ αλλά να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί”.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ