EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις - Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-73

Ζαλγκίρις - Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-73

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας στο Top 16, περνώντας από το Κάουνας. Το 73-66 επί της Ζαλγκίρις διατηρεί τους Ισραηλινούς σε πλεονεκτική θέση.

Η Μακάμπι πήρε την τρίτη της νίκη στο Top 16, με τη Ζαλγκίρις να είναι το τελευταίο "θύμα" της (73-66). Η ομάδα του Γκάι Γκούντες είδε τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά σκοράροντας 25 πόντους στην τελευταία περίοδο πήραν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λάντεσμπεργκ που σημείωσε 20 πόντους, με τους Τάιους και Πάργκο να προσθέτουν από 12. Όσον αφορά τη Ζαλγκίρις, ο Γιανκούνας πέτυχε 18 πόντους (είχε ακόμη 13 ριμπάουντ) και ο Άντερσον 17.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις

Ο αγώνας

Με τον Τζέιμς Άντερσον να ξεκινάει ζεστός η Ζαλγκίρις κατάφερε να βρεθεί σε θέση οδηγού (8-2 στο 3'), όμως η τριπλέτα των Πάργκο, Σχορτσανίτη και Σμιθ ανέλαβε να κρατάει "ζωντανή" την πρωταθλήτρια Ευρώπης (12-10 στο 5'). Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο η ισορροπία ήρθε στον αγώνα με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ με την Μακάμπι, μάλιστα έπειτα από τρίποντο του Αλεξάντερ να βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (17-18 στο 8'). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο στο 22-22.

Η αρχή της δεύτερης περιόδου είχε τη... σφραγίδα του Αρτούρας Μιλάκνις, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα έτρεξε ένα προσωπικό σερί 6-0 δίνοντας και πάλι "αέρα" στους γηπεδούχους (28-22 στο 11'). Ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ προσπάθησε να... ντυθεί Μιλάκνις και με 6 προσωπικούς πόντους αποτελούσε την μοναδική απειλή για το λιθουανικό καλάθι, όμως ο Αμερικανός ήταν απελπιστικά μόνος σε εκείνο το σημείο κι έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με 9 πόντους (37-28 στο 15').

Κι αν το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου ήταν εξαιρετικό για τους γηπεδούχους το δεύτερο ήταν.... ολέθριο. Με την Ζαλγκίρις να μένει χωρίς πόντο για 4 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 12-0 κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +3 (37-40).

Το προβάδισμα των Ισραηλινών δεν κράτησε για πολύ, αφού όσο περνούσε η ώρα, η Ζαλγκίρις ήταν αυτή που "πατούσε" καλύτερα στο παρκέ. Γι αυτό και στην τρίτη περίοδο κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να ανακτήσει το προβάδισμα.

Το δίδυμο των Μιλάκνις και Άντερσον σκόραρε διαρκώς και η άμυνα έκανε τη διαφορά (σ.σ.: οι Λιθουανοί δέχθηκαν μόλις 8 πόντους στην τρίτη περίοδο), με αποτέλεσμα να προκύψει το +4 (52-48) του 30ου λεπτού.

Στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να παίξουν άμυνα. Και επίθεση. Γι αυτό και ανέτρεψαν γρήγορα τα δεδομένα, φέρνοντας τους παίκτες του Γκιντάρας Κράπικας σε μειονεκτική θέση. Με τον Πάργκο να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και τον Τάιους να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής παρουσίας της Μακάμπι, οι "κυανοκίτρινοι" μετέτρεψαν το -4 του 30' σε +9 (60-69) στο 38'.

Κάπου εκεί εκεί τελείωσε το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνάμεις να επιστρέψουν. Εν τέλει, η ομάδα του Γκάι Γκούντες επικράτησε με 73-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-40, 52-48, 66-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ