EUROLEAGUE

Υπερηχητική (και με ρεκόρ) η ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη

Υπερηχητική (και με ρεκόρ) η ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ξεκίνησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσπάθειά της να υπερασπιστεί αυτό που κέρδισε πέρυσι, το Πρωτάθλημα Ευρώπης, καθώς νίκησε άνετα τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Η Γαλατασαράι δεν είναι το θηρίο που μπορεί να τρομάξει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως στην καλή βραδιά της, με τόσους Αμερικανούς, έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον να τις δυσκολέψει. Στην πρεμιέρα της νέας EuroLeague, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν μπόρεσε να το κάνει και ηττήθηκε ( 84-109 ) μετά από ένα πραγματικά χορταστικό σαραντάλεπτο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν ένα ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Τεόντοσιτς, άλλο ένα στην τέταρτη με κορυφαίο τον Ντε Κολό και πήραν άνετα τη νίκη σε μια κατάμεστη αρένα, με τον Φριτζόν να σκοράρει το τελευταίο τρίποντο με το οποίο η ομάδα του Ιτούδη έκανε και ρεκόρ στην ιστορία της στη EuroLeague! Δεν είχε πετύχει ποτέ περισσότερους από 108 πόντους σε έναν αγώνα...

Το στατιστικό της αναμέτρησης

O MVP

Το βραβείο το παίρνει σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης ο Νάντο Ντε Κολό (22 πόντοι, 8/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 24 λεπτά, 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης), όμως κατά τη γνώμη μας αξίζει να το μοιραστεί με τον Μίλος Τεόντοσιτς (20 πόντοι, 5/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 11 ασίστ σε 28:30) που ήταν ασταμάτητος κάθε φορά που αποφάσιζε να πατήσει το γκάζι. Το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ της Ευρώπης δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση από πολύ νωρίς και κάθε αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρέπει να παίξει το σύστημα "σταυρός" για να ελπίζει. Να κάνει το σταυρό του δηλαδή και να ελπίζει ότι ο Σέρβος και ο Γάλλος θα βρίσκουν όλη νύχτα σίδερο...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα του Μίλος Τεόντοσιτς που έβαλε 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο, την ώρα που η Γαλατασαράι έχανε με δυο γρήγορες τεχνικές (για φλόπινγκ και διαμαρτυρία) τον Τζάστιν Ντέντμον. Ο Ρας Σμιθ προσπάθησε να βάλει την ομάδα του στο ματς, όμως ο Σέρβος σταρ της ΤΣΣΚΑ ήταν ασταμάτητος και με τα τρίποντά του έκοψε τα πόδια των Τούρκων που είχαν ενθουσιασμό, αλλά δεν ήταν έτοιμοι για τη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το double-double του τρομερού στο πρώτο ημίχρονο Τεόντοσιτς και οι 23 μονάδες που μάζεψε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντε Κολό (είχε μόλις μία στο πρώτο εικοσάλεπτο) ήταν οι αριθμοί που κρατήσαμε. 13 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε στο πρώτο φετινό του ματς ο Κάιλ Χάινς, που ήταν ως συνήθως γεμάτος ένταση κι ενέργεια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Υπερηχητική (και με ρεκόρ) η ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη

Εξοντωτικός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Σινάν Γκιουλέρ σφυροκοπούσε την ΤΣΣΚΑ, η Γαλατασαράι έμεινε κοντά, το σκορ πήγε ψηλά (15-16 στο 4'), η είσοδος του Κάιλ Χάινς που έκανε το φετινό του ντεμπούτο έδωσε ώθηση στους Ρώσους και το τρίποντο του Φριτζόν έγραψε το 18-27 στο τέλος της 1ης περιόδου. Ο Ρας Σμιθ προσπάθησε να πάρει τη Γαλατά στις πλάτες του, μάζεψε τη διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως τρία σερί τρίποντα του ασταμάτητου Τεόντοσιτς κράτησαν την ΤΣΣΚΑ σε απόσταση ασφαλείας και λίγο αργότερα την έστειλαν στο +15 (31-46). Ο Μίλος ήταν ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ κι ο Αταμάν δεν είχε τρόπο για να τον σταματήσει. Το ματς διακόπηκε για λίγο, 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους μετά από μερικές τεχνικές ποινές και κάποια αντικείμενα που λέρωσαν το παρκέ, όμως το 45-57 της ανάπαυλας ήταν υπερβολικά... όμορφο για να χαλάσει τη βραδιά.

Το ματς άλλαξε εντελώς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Τάιους έκανε τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση, ο Ντέι μείωσε στους πέντε (63-68) και το κοινό ενθουσιάστηκε. Ο Πρέλτζιτς και ο Ντε Κολό αντάλλαξαν τρίποντα, όμως το 71-81 της τρίτης περιόδου έμοιαζε με μισή νίκη για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που άντεξε την αντεπίθεση των γηπεδούχων και "τελείωσε" το παιχνίδι στο πρώτο δίλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου. Έστειλε τη διαφορά στους 19 δια περιπάτου και "κλείδωσε" το πρώτο διπλό για τη σεζόν 2016-17.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 45-57, 71-81, 84-109

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ