EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας vs Μακάμπι: Γνωρίζονται καλά...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας vs Μακάμπι: Γνωρίζονται καλά...

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/5, 19:00), με φόντο ένα "εισιτήριο" στον μεγάλο τελικό. Διαβάστε τα ενδιαφέρονται στοιχεία των δύο συλλόγων.

Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (16/5, 19:00) για τα ημιτελικά της Euroleague σε ένα παιχνίδι, όπου θα κριθεί το πρώτο "εισιτήριο" για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Ρώσοι είναι το φαβορί, όμως η Μακάμπι των πέντε τροπαίων δεν πρόκειται να παραδοθεί στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα.

Οι δύο σύλλογοι έχουν τεθεί και πάλι αντιμέτωποι στους τελικούς της Euroleague το 2006 και το 2008, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι πιθανές πεντάδες είναι: ΤΣΣΚΑ: Μίλος Τεόντοσιτς, Σόνι Ουίμς, Βίκτορ Κριάπα, Κάιλ Χάινς και Νέναντ Κρστιτς, Μακάμπι: Οχαγιόν, Χίκμαν, Σμιθ, Μπλου και Σχορτσανίτης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δέχεται ανά παιχνίδι 69,6 πόντους και αποτελεί την καλύτερη άμυνα της σεζόν.

* Οι Ρώσοι είναι πρώτοι σε σουτ τριών πόντων στην φετινή διοργάνωση με ποσοστό που φτάνει το 40,4% και στις ασίστ (19 ασίστ μ.ο.).

* Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στα παιχνίδια της Euroleague. Κανένας αθλητής δεν έχει ξεκινήσει άλλο ματς.

* Ο ασίσταντ κόουτς της ΤΣΣΚΑ, Νταν Σαμίρ έχει ξερδίσει δύο τρόπαια Euroleague το 2004 και το 2005 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τον τεχνικό της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ στη Ντιναμό Μόσχας τη σεζόν 2008-09.

* Ο Μεσίνα έχει συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μπλου στην Μπένετον Τρεβίζο τη σεζόν 2004-05. Μαζί κατέκτησαν το Κύπελλο Ιταλίας.

* Ο Σάσα Κάουν έχει 302/430 σουτ δύο πόντων με ποσοστό που φτάνει το 70,2%. Ο Κάουν σε 110 παιχνίδια στην Euroleague δεν έχει κανένα τρίποντο.

* Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων σε 14 διαδοχικά παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Euroleague.

* Ο Τεόντοσιτς απέχει ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από το να μπει στη λίστα με τους δέκα πρώτος στα φάιναλ-φορ. Ο Σέρβος έχει 14 στα 38 σουτ (36,8%) στις παρουσίες του στα προηγούμενα φάιναλ-φορ. Ο Τεόντοσιτς θα ισοφαρίσει τους Ντέρικ Σαρπ, Ιμπραήμ Κουτλουάι, Δημήτρη Διαμαντίδη και Ραμούνας Σισκάουσκας. Ο Τόνι Κούκοτς έχει 17 και είναι στην όγδοη θέση.

* Επίσης, ο Ντέιβιντ Μπλου της Μακάμπι Τελ Αβίβ μπαίνει στο φάιναλ-φορ με 14 εύστοχα σουτ τριών πόντων σε αυτή τη φάση.

* Ο Σέρβος χρειάζεται ακόμα ένα κλέψιμο για να μπει στην πρώτη δεκάδα της λίστας σε φάιναλ-φορ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει εννέα κλεψίματα στα προηγούμενα φάιναλ-φορ που έχει αγωνιστεί. Με το επόμενο θα ισοφαρίσει τους Γιάκα Λάκοβιτς, Μάρκο Γιάριτς και Άντονι Πάρκερ στην ένατη θέση. Ο Ουίλι Σιμς, ο οποίος βρίσκεται στην όγδοη έχει 12 κλεψίματα.

* Ο Βιτάλι Φριτζόν επιχειρεί τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων στους τελευταίους 20 αγώνες της ομάδας του. Σουτάρει με 39/75 (52%).

* Ο Βίκτορ Κριάπα έχει πάρει τα περισσότερα ριμπάουντ σε φάιναλ-φορ από όλους τους παίκτες στην ιστορία της Euroleague. Ο Κριάπα έχει 74 ριμπάουντ ένα περισσότερο από τον Ματίας Σμόντις (σε 14 ματς σε φάιναλ-φορ).

* Ο Κριάπα βρίσκεται στην δέκατη θέση στις ασίστ. Όσες έχει και ο Νίκολα Βούισιτς (24) στις συμμετοχές τους στα φάιναλ-φορ. Ο Ταλ Μπέρσταϊν, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση έχει 25 και ο θρύλος Νίκος Γκάλης μετράει 26.

* Ο Κριάπα είναι στην δεύτερη θέση στα κλεψίματα στο φάιναλ-φορ με 18. Μοιράζεται τη θέση μαζί με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Τζέι Αρ Χόλντεν της ΤΣΣΚΑ έχει 24 και είναι πρώτος.

* Ο Κριάπα ήταν πρώτος στα πλέι οφ στα ριμπάουντ μ,ε 7,6 και στις ασίστ με 5,6.

* Ο Κριάπα είναι πέμπτος στην ιστορία της Euroleague στις τάπες με 134. Στην τέταρτη θέση είναι ο Γιάννης Μπουρούσης με 135 και ο Στεφάν Λάσμε του Παναθηναϊκού είναι στην τρίτη με 137.

* Ο Τζέρεμι Πάργκο ξεκίνησε την καριέρα του στην Euroleague τη σεζόν 2010-11. Ο Πάργκο αναδείχτηκε στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης. Επίσης, βοήθησε τη Μακάμπι να φτάσει τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου.

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας για έξι χρόνια, όπου προπόνησε έξι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Βίκτορ Κριάπα, Βιτάλι Φριτζόν και Σάσα Καούν ήταν υπό τις οδηγίες του Μπλατ στο χάλκινο μετάλλιο του 2012 στο Λονδίνο. Ο Μπλατ επίσης με τον Κριάπα κατέκτησε το 2007 το Ευρωμπάσκετ, ενώ το 2011 πήρε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με τους Κριάπα, Δριτζόν και Βοροντσέβιτς. Ο Ζοζούλιν αγωνίστηκε με τον Μπλατ στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

* Ο Μπλατ έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στα παιχνίδια της Μακάμπι Τελ Αβί τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

* Ο Ντέιβιντ Μπλου έχει επιχειρήσει τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων σε 21 διαδοχικά ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

* Ο Μπλου απέχει ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από το να μπει στη λίστα με τους πρώτους δέκα σε φάιναλ-φορ. Ο μπλου έχει 14 στα 26 σουτ τριών πόντων.

* Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν συμπαίκτης με τον Μίλος Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό για τρεις σεζόν (από το 2007 μέχρι το 2010). Έφτασαν με τους "ερυθρόλευκους" σε δύο διαδοχικά φάιναλ-φορ (2009, 2010).

* Ο Ρίκι Χίκμαν ήταν πρώτος στο index rating στα πλέι οφ με μέσο όρο 22,3 ανά ματς.

* Ο Άλεξ Τάιους ήταν πρώτος στις τάπες στα πλέι οφ με 2 ανά παιχνίδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ