EUROLEAGUE

Τρίτος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ο Διαμαντίδης

Τρίτος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ο Διαμαντίδης
INTIME SPORTS

Τρίτος καλύτερος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας είναι πλέον ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Διαβάστε λεπτομέρειες...

Ο Διαμαντίδης έφτασε στην τρίτη θέση τον Τζέι Αρ Χόλντεν στη λίστα με τους κορυφαίους πασέρ, έχοντας πλέον και οι δύο από 608 ασίστ, μόνο που ο Αμερικανός δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα φέτος και ο Διαμαντίδης έχει φτάσει σε αυτό το νούμερο σε 50 ματς λιγότερα...

Με τους ρυθμούς που πασάρει είναι σίγουρο ότι θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή, όπου είναι οι Παπαλουκάς και Πριγκιόνι, με τον δεύτερο να μην έχει άλλους αγώνες φέτος και τον πρώτο να παίζει περίπου 10' σε κάθε αγώνα της Μακάμπι.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο Μάικ Μπατίστ...

Εκτός από αυτό και οι δύο που προηγούνται είναι τρία χρόνια μεγαλύτεροι από τον Διαμαντίδη σε ηλικία. Φέτος ο Διαμαντίδης σε 13 αγώνες έχει 5,1 ασίστ μέσο όρο και καλύτερη του επίδοση είναι οι 11 ασίστ που μοίρασε πέρυσι στην Βιτόρια στον αγώνα με την Κάχα στις 2/3.

Από κοντά είναι και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει και αυτός τον Χόλντεν...

Παράλληλα ο Διαμαντίδης είναι και τρίτος στα κλεψίματα με 294 κυνηγώντας και εκεί τους Παπαλουκά και Πριγκιόνι που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 320. Τον αρχηγό του Παναθηναϊκού βέβαια μπορείς να τον βρεις στην πρώτη 30άδα σε πόντους, ριμπάουντ, εύστοχα τρίποντα, εύστοχες βολές, παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής... Και θα ανέβει σε όλα... ακόμα πιο ψηλά!

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα στις ασίστ:

1. Παπαλουκάς 923 σε 227 ματς

2. Πριγκιόνι 798 σε 183 ματς

3. Διαμαντίδης 608 σε 159 ματς

4. Χόλντεν 608 σε 209 ματς

5. Γιασικεβίτσιους 602 σε 166 ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ