EUROLEAGUE

"Το μπάσκετ είναι η ζωή τους"

"Το μπάσκετ είναι η ζωή τους"

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση υποδέχεται την Ούνικς Καζάν (27/11. 21:45) των Νίκου Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου με τον Φάνη Κουμπούρα να μιλάει στο Euroleague Greece για τους τρεις διεθνείς αθλητές.

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του διημέρου (27-28/11) διεξάγεται στο "Palacio de los Deportes" το βράδυ της Πέμπτης (27/11, 21:45), με την Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την Ούνικς Καζάν. Στην αναμέτρηση το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και στις δύο ομάδες. Από την μία ο Γιάννης Μπουρούσης, από την άλλη οι Νίκος Ζήσης και Κώστας Καϊμακόγλου.

Κοινός παρανομαστής των τριών αθλητών, πέρα από την Εθνική ομάδα; Η ηλικία. Και οι τρεις παίκτες ανήκουν στην "χρυσή" γενιά του 1983, η οποία χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket Νέων της Ρωσίας. Έτσι, το Euroleague Greece μίλησε με έναν παίκτη που... έζησε τους τρεις αθλητές από τα μικρά κλιμάκια της "γαλανόλευκης", τον Φάνη Κουμπούρα.

Ο 31χρονος γκαρντ του Ρεθύμνου αρχικά είπε: "Και οι τρεις είναι παίκτες που έχουν δουλέψει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Οι Μπουρούσης και Καϊμακόγλου έκαναν πιο αργά από τον Ζήση το μεγάλο βήμα. Με δουλειά και υπομονή, όμως, έφτασαν ψηλά. Ο Καϊμακόγλου ήταν από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Έδινε πάντα το 100%. Ο Ζήσης είναι αρχηγός της Εθνικής, ό,τι κι αν πει κανείς είναι λίγο. Παίζει από τα 18 και έδειχνε από τότε έτοιμος παίκτης και έχει πολλά χρόνια να γυρίσει στην Ελλάδα".

Ερωτηθείς για το αν περίμενε να έχουν αυτή την εξέλιξη, ήταν αφοπλιστικός: "Ο Νίκος ήταν από μικρός πολύ καλός παίκτης. Οι άλλοι δύο ήταν όλη μέρα μέσα στο γήπεδο και δεν τους χαρίστηκε ποτέ κανείς".

Ο σέντερ της Ρεάλ και ο φόργουορντ της Ούνικς άργησαν να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους, συγκριτικά με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας. Σχετικά με αυτό ο έμπειρος άσος τόνισε: "Σίγουρα μπορούσαν να κάνουν νωρίτερα το βήμα παραπάνω, γιατί είχαν τα κορμιά και ήταν πολύ προσηλωμένοι. Όσο μεγάλωναν ωρίμαζαν περισσότερο. Ο Κώστας είναι σαν παράδειγμα για μένα! Η ζωή των τριών παιδιών περιστρεφόταν γύρω από το μπάσκετ".

"Το μπάσκετ είναι η ζωή τους"
INTIME SPORTS

Κουμπούρας και Καϊμακόγλου από την κοινή θητεία τους στο Μαρούσι

Άπαντες είναι μέλη μιας... χρυσής γενιάς, αυτής του 1983. Αναφορικά με την... κόντρα που υπάρχει με την γενιά του 1982 τονίζει: "Εμείς αγωνιζόμασταν όταν τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα διεξάγονταν κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε καλοκαίρι. Έτσι, οι 83άρηδες ήμασταν μαζί με τους 82άρηδες. Ατομικά υπήρχαν κόντρες στο παρκέ. Βέβαια και η γενιά του '82 έβγαλε παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Σπανούλης και ο Ταπούτος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της γενιάς. Επίσης, υπάρχουν οι Χάρης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Μισσιακός, που μπορεί να μην αγωνίζονται, αλλά είναι προπονητές στην Α1, ενώ και ο Άκης Καλαϊτζάκης -που είναι της ίδιας γενιάς- είναι στο τεχνικό επιτελείο της Ούνικς Καζαν".

Όσο για τον νικητή της αναμέτρησης "Θέλω να κερδίσει η Ούνικς, γιατί έχει περισσότερους Έλληνες και έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο. Είναι δύσκολο, όμως, να κερδίσει στην Μαδρίτη, γιατί είναι πολύ δύσκολη έδρα. Αν, ωστόσο, πιάσει καλή απόδοση θα έχει ελπίδες. Μακάρι να κερδίσει, για να βρεθούν για να περάσουν και οι δύο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ