EUROLEAGUE

Το "ερυθρόλευκο" χαμόγελο πρόκρισης

Το "ερυθρόλευκο" χαμόγελο πρόκρισης
INTIME SPORTS

Η απογοήτευση του Οκτάι Μαχμουτί, ο... Βασιλιάς Τζος Πάουελ, η αποθέωση από τον κόσμο και οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού (video).

Ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ απέναντι στην Αναντόλου Εφές και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου , όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησαν τους Τούρκους με 82-72, έκαναν το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πήραν το "εισιτήριο" για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον κόσμο των Πειραιωτών να πανηγυρίζει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ, με τους παίκτες να ανταποδίδουν το χειροκρότημα που πήραν, μετά τη νίκη τους και την εμφάνιση τους στο παρκέ με μπλουζάκια που έγραφαν "LONDON 2013" . Οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων" γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δίνοντας σημαντική βοήθεια στους γηπεδούχους, ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15 πόντους (23-38).

Όλοι στα αποδυτήρια έδειχναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι για την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι δύο διαδοχικές νίκες της Αναντόλου Εφές στην Τουρκία και η ισοφάριση της σειράς σε 2-2, έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο πέμπτο και πιο κρίσιμο παιχνίδι.

Οι Τούρκοι πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, διατηρώντας μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς το προβάδισμα στο σκορ. Ο προπονητής της Εφές, Οκτάι Μαχμουτί στη συνέντευξη Τύπου μετέβη για μερικά λεπτά, όπου και αρκέστηκε να δώσει συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, προτού αναχωρήσει μαζί με την αποστολή των Τούρκων για την Κωνσταντινούπολη.

Ο Τζος Πάουελ, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, δίνοντας λύσεις κάτω από το καλάθι στα αποδυτήρια είχε ντυθεί... Βασιλιάς, καθώς είχε στο κεφάλι του ένα χάρτινο στέμμα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια, περιμένοντας τους παίκτες να φύγουν άρχισε να χειροκροτά τον Αμερικανός σέντερ των "ερυθρολεύκων".

Την αποθέωση γνώρισε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους παίκτες του Ολυμπιακού που έφυγε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κόσμος αναγνωρίζει την μεγάλη φετινή προσπάθεια και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, αποτελώντας την "κολόνα" της ομάδας κοντά στο καλάθι. Ο Αμερικανός έβγαλε πολλές φωτογραφίες και μοίρασε αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές του. Όπως και ο Κώστας Παπανικολάου που δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες ακόμα και κατά την έξοδο του από το ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ