EUROLEAGUE

Το σόου του Μπόμπι Μπράουν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Το σόου του Μπόμπι Μπράουν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Πριν από πέντε χρόνια ο Μπόμπι Μπράουν είχε βάλει 41 πόντους σε έναν αγώνα της Σιένα με τη Φενέρμπαχτσε. Το Sport24.gr θυμάται το ιστορικό παιχνίδι του Αμερικανού γκαρντ (VIDEO).

Το όνομα του Μπόμπι Μπράουν ανέκαθεν ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το σκοράρισμα. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ ποτέ δεν ήταν ένας pass-first "άσος". Πάντα ήταν ένας γεννημένος σκόρερ, που μπορεί να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει κατά βούληση. Όπως έκανε δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου 2013, σε έναν αγώνα της Σιένα (της τότε ομάδας του) στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε.

Εκείνο το βράδυ ο Μπράουν είχε οδηγήσει τη Σιένα στη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 98-92, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ πόντων στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague (από τη σεζόν 2000-01 και ύστερα) με τους 41 που πέτυχε. Η στατιστική του, δε, ήταν εντυπωσιακή: 13/13 ελεύθερες βολές, 8/12 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7 ασίστ και μόνο 2 λάθη. Είχε επίσης +50 στο ranking, το έκτο μεγαλύτερο νούμερο που είχε σημειωθεί μέχρι τότε στον δείκτη αξιολόγησης.

" Ο Μπόμπι Μπράουν είχε απίστευτη βραδιά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τον σταματήσαμε αλλά αποτύχαμε", είχε δηλώσει εκείνο το βράδυ ο Σιμόνε Πιανιτζάνι. " Ήταν ιδιαίτερη βραδιά για μένα και τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να νικήσει", τόνισε ο Μπράουν για το ρεκόρ που πέντε χρόνια αργότερα δεν έχει καταφέρει ουδείς να σπάσει.

Η σεζόν 2012-13 ήταν η δεύτερη και τελευταία του Μπόμπι Μπράουν στην EuroLeague. Ήταν επίσης και η καλύτερή του. Τον ίδιο μήνα που πέτυχε 41 πόντους στην Πόλη αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του Ιανουαρίου, ενώ στο τέλος της κανονικής περιόδου κατέκτησε και το βραβείο του πρώτου σκόρερ, έχοντας 18,8 πόντους κατά μέσο όρο. Εκείνη τη σεζόν ο Μπράουν είχε βάλει διψήφιο αριθμό πόντων στους 22 από τους 24 αγώνες και είχε ξεπεράσει 10 φορές τους 20.

Δείτε τι είχε κάνει σε εκείνο το παιχνίδι ο Μπόμπι Μπράουν:


Photo credits: euroleague.net
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ