EUROLEAGUE

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Διαβάστε τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής. Τι θέλει για πρωτιά ο Παναθηναϊκός, τι ψάχνει για πρόκριση ο Ολυμπιακός και τι αποζητούν οι ενδιαφερόμενες ομάδες σε όλους τους ομίλους.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές (επί της ουσίας) οι 5 από τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στους "8" της Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν για το ένα εισιτήριο με τη Γαλατάσαραϊ, ενώ στα άλλα γκρουπ "μονομαχούν" Ούνιξ και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Μπιλμπάο-Ρεάλ. Με τη διαφορά ότι τόσο οι Ρώσοι, όσο κι οι Βάσκοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Δείτε ακόμη τις 10 άκρως εντυπωσιακές φάσεις του Top-10 της Euroleague, εκεί όπου τα Buzzer-beater έχουν την τιμητική τους!

Ε Όμιλος

ΤΣΣΚΑ 4-1*
Γαλατάσαραϊ 3-2
Ολυμπιακός 3-3
Εφές 1-4

Τελευταία αγωνιστική: Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ, Εφές-ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά, καθώς έχει τη διαφορά με τη Γαλατάσαραϊ. Από την άλλη τη 2η θέση θα καταλάβει ο νικητής του αγώνα που θα γίνει στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" που έχασαν με ένα πόντο στην Πόλη θέλουν νίκη με 2 πόντους διαφορά για να αφήσουν εκτός την ομάδα του Μαχμουτί. Στην περίπτωση που κερδίσουν με ένα και στην ισοβαθμία οι δυο τους έχουν ίδιo goal average, τότε μετράει η συνολική διαφορά πόντων. Με +1 ο Ολυμπιακός θα έχει -20, ενώ η Γαλατά -9.

ΣΤ Όμιλος

Σιένα 4-1
Μπιλμπάο 3-2
Ρεάλ 3-2
Μάλαγα 0-5

Τελευταία αγωνιστική: Σιένα-Ρεάλ, Μάλαγα-Μπιλμπάο

Ουσιαστικά η Σιένα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Ακόμη κι αν χάσει από τη Ρεάλ θα πρέπει (αν χάσει η Μπιλμπάο στη Μάλαγα και προκύψει διπλή ισοβαθμία) να ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη του πρώτου αγώνα (+19) για να έρθει τελικά δεύτερη.

Αν τώρα "γκελάρει" με τη Ρεάλ και η Μπιλμπά κερδίσει την Ουνικάχα η ομάδα του Πιανιτζάνι έχει μεγάλο αβαντάζ και στην τριπλή ισοβαθμία (+32 οι Ιταλοί, -5 οι Βάσκοι και -27 οι Μαδριλένοι). Συγκεκριμένα η Μοντεπάσκι θα πρέπει να χάσει με 38 πόντους για να μείνει εκτός.

Η δεύτερη θέση είναι, όμως, ανοιχτή. Για να ανατραπούν τα δεδομένα κι η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη να χάσει την πρόκριση, θα πρέπει να ηττηθεί από την αδιάφορη Μάλαγα κι η Ρεάλ να κερδίσει στη Σιένα, καθώς ισοβαθμούν με ρεκόρ 3-2 κι οι "men in black" είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Ζ' Όμιλος

Παναθηναϊκός 3-2*
Ούνιξ Καζάν 3-2
Εμπόριο Αρμάνι 2-3
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-3

Τελευταία αγωνιστική: Ούνιξ Καζάν-Παναθηναϊκός, Εμπόριο Αρμάνι Τζινς-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Ο Παναθηναϊκός καταρχήν βρίσκεται στα προημιτελικά. Με νίκη επί της Ούνιξ (χωρίς διαφορά) τερματίζει πρώτος. Με ήττα προκρίνεται ως δεύτερος.

Πάμε στα πιο... μπερδεμένα τώρα: οι Ρώσοι θα μείνουν εκτός συνέχειας μόνο αν χάσουν από τον Παναθηναϊκό κι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κερδίσει στο Μιλάνο. Αυτό είναι το μόνο "σενάριο" που κρατά ζωντανούς τους Τούρκους απέναντι στην αδιάφορη Εμπόριο Αρμάνι.

Η' Όμιλος

Ο πιο αδιάφορος όμιλος. Η Μπαρτσελόνα είναι ήδη πρώτη (και περιμένει τον 2ο του ομίλου του Παναθηναϊκού), ενώ η Μακάμπι είναι σίγουρα δεύτερη.

Μπαρτσελόνα 5-0*
Μακάμπι 3-2*
Καντού 2-3
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5

Τελευταία αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Μακάμπι, Ζαλγκίρις-Καντού

*Σε ότι αφορά τα σταυρώματα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι Ε' και ΣΤ' όμιλος και από την άλλη ο Ζ' κι ο Η'.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ