EUROLEAGUE

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην EuroLeague

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην EuroLeague

Η 16η σεζόν της EuroLeague άρχισε με εντυπωσιακά σκορ, ρεκόρ και μεγάλες ανατροπές! Διαβάστε τι έγινε συγκεντρωτικά στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Καλύτερο ποδαρικό δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μεγάλα σκορ, εντυπωσιακές ανατροπές και πολλά αμφίρροπα παιχνίδια περιελάμβανε η πρώτη αγωνιστική της φρέσκιας, ανανεωμένης EuroLeague. Αν έλειπε και η κακή πρεμιέρα του Ολυμπιακού, τότε η πρώτη αγωνιστική θα ήταν ιδανική και για το ελληνικό μπάσκετ.

Η αυλαία του νέου πρωταθλήματος άνοιξε στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Ρεάλ κατέβαλε με (το πλασματικό) 83-65 τον Ολυμπιακό, ο οποίος κόντραρε το ματς επί 30 λεπτά, πριν καταρρεύσει στο τέλος, με τον Σέρχιο Γιουλ να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Τη δεύτερη ημέρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκλεψε την παράσταση με την επιβλητική εμφάνιση και τη γεμάτη από ρεκόρ νίκη επί της Γαλατάσαραϊ με 109-84 , σε μία βραδιά που οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό έμοιαζαν να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στην τουρκική άμυνα. Το “θρίλερ” της ημέρας έγινε στο Μιλάνο, εκεί όπου η Εμπόριο Αρμάνι λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στο φινάλε, ωστόσο κατόρθωσε να νικήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ 99-97 , με τον Ρίκι Χίκμαν (22) να ξεχωρίζει. Στράφι πήγε η εξαιρετική απόδοση του Αντριου Γκάουντλοκ, που πέτυχε 27 πόντους με 11/5 σουτ.

Το Μιλάνο απέφυγε την αυτοχειρία, όχι όμως και ο Ερυθρός Αστέρας. Η Νταρουσάφακα έμεινε πίσω στο σκορ με 14 πόντους στο ημίχρονο αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Βελιγράδι ( 73-70 ), με τον Γουίλ Κλάιμπερν (19π.) να δείχνει με το καλημέρα ότι είναι σπουδαίος σκόρερ.

Συναρπαστικά ήταν και τα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν την Παρασκευή. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να τελειώσει το ματς με επιμέρους 25-5 στα τελευταία έξι λεπτά προκειμένου να αποδράσει με το διπλό από το Καζάν, όπου επικράτησε της Ούνικς με 69-63 . Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Ζάλγκιρις Κάουνας, την οποία νίκησε 84-76 με τον Νίκο Παππά να παίρνει το όπλο του και να οδηγεί τους “πράσινους” στα τελευταία λεπτά.

Στο σουτ κρίθηκαν τα άλλα δύο παιχνίδια της βραδιάς. Στον πόντο για την ακρίβεια. Η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ με 67-66 , αλλά βρέθηκε κατάφατσα με την ήττα, όταν η γερμανική ομάδα είχε δική της την τελευταία επίθεση. Μόνο που το τρίποντο του Νικολό Μέλι ήταν απελπιστικά άστοχο... “Θρίλερ” έγινε και στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, όπου η Μπασκόνια επικράτησε της Αναντολού Εφές με 85-84 , αφού το τρίποντο του Μπράις Κότον στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ