EUROLEAGUE

Σχορτσανίτης: "Ο Μπατίστ είναι τρομερός παίκτης"

Σχορτσανίτης: "Ο Μπατίστ είναι τρομερός παίκτης"
Σχορτσανίτης Μπατίστ INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν από τον σημερινό (29/3, 22.05) τέταρτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Τελ Αβίβ ο διεθνής σέντερ της Μακάμπι Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του, την υπόσχεση που έχει δώσει στη σύζυγό του και τον σεβάσμιο αντίπαλό του, Μάικ Μπατίστ…

Για την αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της Μακάμπι στα δύο τελευταία παιχνίδια και για το αν είναι πιο οργανωμένη σε σχέση με τη χαλαρή εικόνα της στα προηγούμενα παιχνίδια, είπε αρχικά στην NOVA:

"Χαλαρός τρόπος παιχνιδιού; Αυτό το λέτε εσείς απ' έξω. Μέσα στο γήπεδο, για εμάς που παίζουμε, υπάρχουν μια σειρά από οδηγίες που ακολουθούνται με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο και όσο πιο πιστά γίνεται από τους παίκτες. Τώρα, εκτός γηπέδου υπάρχουν κανόνες που βοηθούν την ομάδα για να κυλήσουν όλα ομαλά. Μέσα απ' αυτούς τους κανόνες γινόμαστε ομάδα, γινόμαστε πιο δυνατοί. Υπάρχει μια οργάνωση και πειθαρχία".

Για τις μάχες με τον Μάικ Μπατίστ και γενικότερα για τους τρόπους αντιμετώπισής του από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού:

"Πάντα υπάρχει δυσκολία, όταν παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οσον αφορά στον Μπατίστ, έχω μόνο σεβασμό προς το άτομό του, για τον τρόπο που παίζει και τα χρόνια στα οποία έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι τρομερός παίκτης και κάθε αγώνας μαζί του είναι συναρπαστικός.

Πάντα μαθαίνεις όλο και περισσότερα. Με τον Ιαν Βουγιούκα είμαστε χρόνια φίλοι, παίζουμε μαζί πολύ καιρό. Θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω μέσα στο γήπεδο περισσότερο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Αλλωστε έχουμε και οι δύο προπονητές που κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα τους".

Για το αν αισθάνεται πιο απελευθερωμένος στους δύο τελευταίους αγώνες της σειράς:

"Προσπαθώ πάντα να μην μπαίνω στη λογική ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ηττηθεί από έναν μόνο παίκτη. Το θέμα είναι να προσπαθεί ο καθένας για το καλό της ομάδας. Στην Αθήνα δεν μπόρεσα να κάνω πολλά, βοήθησα από τον πάγκο. Στο παιχνίδι εδώ προσπάθησα να βοηθήσω κυρίως αμυντικά, καθώς επιθετικά είχα πρόβλημα με την πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού".

Για το αν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής και της καριέρας του:

"Η ζωή μου εδώ είναι διαφορετική σε σχέση με την περίοδο που βρισκόμουν στην Ελλάδα. Μαζί με τη γυναίκα μου και τον νεογέννητο γιο μου είναι πολύ καλύτερα, πιο ευχάριστα και υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία, κατά συνέπεια και μεγαλύτερη συγκέντρωση στον στόχο".

Για το αν θα πάρει μαζί του την οικογένειά του, εφόσον η Μακάμπι προκριθεί στο Φάιναλ Φορ:

"Το έχω υποσχεθεί και έχει μπει χέρι ήδη. Παντόφλα έχει πέσει... Πρέπει να κλείσω εισιτήρια, το έχω υποσχεθεί, γιατί αλλιώς θα έχω πρόβλημα. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω, να κλείσω τα εισιτήρια για τη γυναίκα και τον γιο μου".

Για το αν θα προκριθεί η Μακάμπι και αν μπορεί να μαντέψει το αποτέλεσμα:

"Δεν έχω να κάνω καμία μαντεψιά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά το ίδιο είναι και η Μακάμπι. Πέρυσι χάσαμε στον τελικό, φέτος θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε. Τώρα, τι θα γίνει στο επόμενο ματς, θα γίνει πόλεμος. Οπως είπε και ο κόουτς Μπλατ θα είναι μια τιτανομαχία. Αυτός που το θέλει περισσότερο θα το πάρει και πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

Για το αν ο ίδιος και ο Θοδωρής Παπαλουκάς αισθάνονται ότι θα εκπροσωπούν και το ελληνικό μπάσκετ σε περίπτωση που η ομάδα τους βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη:

"Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Οποιος παίκτης αγωνίζεται στην Εθνική ή έξω από τη χώρα του, προσπαθεί να κρατήσει την ελληνική σημαία ψηλά. Αν περάσουμε και είμαστε στο Φάιναλ Φορ, και αυτό θα έχει τη σημασία του".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ