EUROLEAGUE

Στο TOP-16 οι Τσεντεβίτα, Χίμκι και Παναθηναϊκός

Στο TOP-16 οι Τσεντεβίτα, Χίμκι και Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός και η Χίμκι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στο TOP-16 μετά τις νίκες επί της Ζιελόνα Γκόρα και της Στρασμπούρ, αντίστοιχα. Το ίδιο έκανε και η Τσεντεβίτα, παρά την ήττα από την Αρμάνι.

Συμπληρώνεται το παζλ των ομάδων που θα αγωνιστούν στο TOP-16 της Euroleague. Πλέον εκκρεμούν τρεις θέσεις για τη β' φάση κι ενώ απομένει η 10η και τελευταία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η regular season.

Όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα, ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τη Ζιελόνα Γκόρα, για να επικρατήσει εν τέλει με +31 ( 82-51 ). Ρεκόρ καριέρας στους πόντους από τον Νικ Καλάθη.

Η Χίμκι απέδρασε από το Στρασβούργο επικρατώντας της Στρασμπούρ με 69-78 χάρη σε ένα σερί 0-15 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κι όσο για τη γαλλική ομάδα, αφού δεν αξιοποίησε την έδρα της ελπίζει σε ένα θαύμα για να προκριθεί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τσεντεβίτα βρίσκεται στο ΤΟΡ 16 της Euroleague! Παρότι έχασαν με 85-82 από την Αρμάνι, οι Κροάτες κράτησαν το +9 της νίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και προκρίθηκαν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Νταρουσάφακα με 94-66 κι έτσι οι Τούρκοι θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο TOP-16 της Euroleague στην do-or-die αναμέτρηση με τη Μακάμπι (17/12)! Πρώτο ματς για τον Τζόελ Φρίλαντ.

Ο Γκουστάβο Αγιόν (22π., 9ριμπ., 6κλ., 4ασ.), ο Σέρχιο Γιούλ (18π.) και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (9π., 10ασ.) βγήκαν μπροστά για τη Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε της Μπάγερν με 67-86 στο Audi Dome και πλέον έχει την ευκαιρία να "σφραγίσει" την πρόκριση στο TOP-16 με νίκη επί της Στρασμπούρ (17/12), ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το κίνητρο, η έδρα και το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε υπερίσχυσαν του Ερυθρού Αστέρα που αν και πάλεψε σκληρά εντούτοις δεν τα κατάφερε. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 79-61 και "καπάρωσαν" την πρώτη θέση του Α' ομίλου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ