EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Δείξαμε χαρακτήρα"

Σπανούλης: "Δείξαμε χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Στην ενέργεια που έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, στη θέληση και τη διάρκεια που έδειξαν οι "ερυθρόλευκοι", καθώς και στο χαρακτήρα της ομάδας στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε απαντήσεις με την απόδοσή του κόντρα στην Εφές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ήταν εξαιρετικός, πέτυχε 19 πόντους και πέτυχε μερικά πολύ καθοριστικά καλάθια, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας άσος αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη φετινή σεζόν που απαιτεί διάρκεια στην απόδοση και μεγάλη θέληση.

"Ξέρουμε ότι μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης είναι δύσκολη η χρονιά για όλες τις ομάδες και για όλους τους παίκτες. Φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη γιατί πρώτη φορά είχαμε πολλά ματς", σχολίασε ο Βασίλης Σπανούλης και συνέχισε:

"Πέρασαν οι ομάδες που είχαν διάρκεια και θέληση και για μας είναι σημαντικό καθώς ήταν δύσκολο να συνέλθουμε μετά τις δύο ήττες. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος. Μας έδωσε ενέργεια. Στην αρχή είχαμε λίγο πίεση και χάσαμε ελεύθερα σουτ. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα και αυτό είχε συνέπεια να μην έχουμε ρυθμό και στην επίθεση. Στο τρίτο δεκάλεπτο διορθώσαμε την άμυνά μας, παίξαμε με ψυχή και δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο».

Όσον αφορά τα λάθη στο τέλος, σχολίασε: "Λάθη γίνονται. Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ. Σκοπός είναι η ομάδα να κερδίσει. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως η Εφές επέστρεψε και πέρασε μπροστά (σ.σ. στο 54-53 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου), δείξαμε και πάλι χαρακτήρα και μετά από αυτό, δείχνει ότι δεν είμαστε τυχαία στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο. Θα προετοιμαστούμε πολύ ταπεινά και με μεγάλη δουλειά για δύο ματς".

Σε ερώτηση για το Final 4 υπογράμμισε: "Εμείς δεν έχουμε πίεση. Είναι τεράστια επιτυχία που είμαστε εδώ. Θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, ελεύθερα, με καρδιά, με πάθος και καλή τακτική. Σε ένα Final 4 χρειάζεται και η τύχη και ελπίζουμε να είναι με το μέρος μας".

Τέλος, επισήμανε: "Δεν υπάρχει ομάδα με καλά. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει πνευματική και σωματική κούραση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και να μην μας ρίχνουν τα άσχημα αποτελέσματα. Να συνεχίζεις με δύναμη".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ