EUROLEAGUE

Σε (πολύ) κλειστό κλαμπ ο Λάνγκφορντ

Σε (πολύ) κλειστό κλαμπ ο Λάνγκφορντ
2017 EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της EuroLeague για δεύτερη φορά στην καριέρα του, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του Ιγκόρ Ρακόσεβιτς.

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα playoffs, αλλά η παρουσία της Ούνικς Καζάν στην EuroLeague ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη. Η ρωσική ομάδα παρουσιάστηκε ανταγωνιστική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο έμπειρος γκαρντ "έσπασε τα κοντέρ" φέτος, ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague που σημειώνει 600+ πόντους στη διάρκεια της σεζόν. Για την ιστορία, σταμάτησε στους 609 πόντους, επίδοση - ρεκόρ, που βέβαια δικαιολογείται από το γεγονός πως έγιναν τριάντα αγώνες στη regular season. Κάπως έτσι κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το "Alphonso Ford Trophy", που απονέμεται στον κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης, την οποία ολοκλήρωσε με 21.75 πόντους ανά αγώνα.

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως ούτε μία φορά δεν σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων στη διάρκεια της regular season. Με χειρότερη επίδοση τους 11 πόντους που είχε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (με 2/5 τρίποντα, 3/6 βολές) και καλύτερη τους 36 πόντους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με 5/9 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 11/14 βολές), ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ούνικς Καζάν.

Έτσι, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague που κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ περισσότερες από μία φορές (σ.σ.: η προηγούμενη ήταν το 2013-'14, κυνηγώντας πλέον τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς που έχει τρεις τέτοιες διακρίσεις (2007, 2009, 2011).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ