EUROLEAGUE

Σάσαρι - Ρεάλ Μαδρίτης 58-83

Σάσαρι - Ρεάλ Μαδρίτης 58-83

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σάσαρι (83-58) και πλέον περιμένει την Αναντολού Εφές στην Ισπανία (σε μια εβδομάδα) για να "κλειδώσει" την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην ήταν... καταιγιστική όσο στα άλλα παιχνίδια για 30 λεπτά, αλλά όσα έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορούσαν παρά να της δώσουν τη νίκη, επί της Σάσαρι (83-58). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κυριάρχησε από το 31ο μέχρι το 40ο λεπτό, μετατρέποντας το ντέρμπι με τη Σάσαρι σε παράσταση για ένα ρόλο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι δήλωσαν οι προπονητές

Ο αγώνας

Το παιχνίδι της Σάσαρι με τη Ρέαλ Μαδρίτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυτό με τις περισσότερες... αντιθέσεις, μέχρι στιγμής στην Euroleague. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων ήταν άλλωστε τόσα πολλά (και τόσο έντονα), που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ήταν σαφές, ποιος θα πάρει τη νίκη. Εξαίρεση, το τελευταίο δεκάλεπτο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με 12-0 στο 7ο λεπτό, την ώρα που η Σάσαρι είχε... 0/12 σουτ. Κάτι που όμως άλλαξε γρήγορα, αφού μέσα σε τρία λεπτά οι Ιταλοί έφεραν τα πάνω κάτω, έχοντας 7/8 σουτ. Μαζί και ένα τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου (δια χειρός Λόγκαν), που τους έφερε μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (18-14).

Σταδιακά, η "Βασίλισσα" άρχισε να επιβάλλει τον δικό της -ξέφρενο επιθετικά- ρυθμό. Οι 27 πόντοι που πέτυχαν άλλωστε, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο στο δεύτερο δεκάλεπτο, τους βοήθησαν να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας ως παρακαταθήκη για την επανάληψη το +8 (41-33).

Η Σάσαρι προσπάθησε να επιστρέψει στο σκορ (και μαζί στη διεκδίκηση της νίκης), αλλά ό,τι έκανε με κόπο στο τρίτο δεκάλεπτο, καταστράφηκε εν ριπή οφθαλμού στην τελευταία περίοδο. Είναι ενδεικτικό πως το +3 (51-54) του 30ου λεπτού μετατράπηκε στο τελικό +25 (58-83).

Πώς έγινε αυτό; Με το επιμέρους σκορ από το 30' μέχρι το 36' να είναι 20-1 (!) υπέρ των Μαδριλένων, δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαν να γίνουν στα τελευταία τέσσερα λεπτά, για να αλλάξουν τα δεδομένα. Κάπως έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη που την φέρνει μια ανάσα από την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Απομένει βέβαια το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, σε μια εβδομάδα. Εκεί όπου θα κριθούν όλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 33-41, 51-54, 58-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ