EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 75-81

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 75-81

Σ' ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, η Πάουερ Ελεκτρόνικς Βαλένθια ήταν αυτή που τελικά κατάφερε να "σπάσει" την έδρα της Ρεάλ και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Πρωταγωνιστές των νικητών οι Κουκ και Ρίτσαρντσον.

Από τη στιγμή που απ' την κληρωτίδα προέκυψε ο "εμφύλιος" ήμαστε σίγουροι ότι θα είναι και ...πόλεμος. Και η Βαλένθια φρόντισε σήμερα να δικαιώσει τις προσδοκίες των απανταχού φίλων του μπάσκετ. Σε μια μονομαχία που κρέμεται σε τεντωμένο σκοινί -ενδεικτικά με 6 πόντους διαφορά είχε νικήσει η Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι (71-65), με 6 κέρδισε και η Βαλένθια σήμερα- οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη σειρά σπίτι τους χωρίς να υπολείπονται των Μαδριλένων.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε δύο πρόσωπα, με τη Ρεάλ, ερχόμενη με φόρα από την πρώτη αναμέτρηση, να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς να παίρνει τα σκήπτρα στο δεύτερο.

Η Βαλένθια παρουσιάστηκε σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στις ελεύθερες βολές, ενώ κατάφερε να περιορίσει σημαντικά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Όσο για το σκοράρισμα, βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, με τους Ομάρ Κουκ και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον να σηκώνουν την ομάδα στις πλάτες τους. Ο Μαυροβούνιος γκαρντ πέτυχε 20 πόντους με 5 στα 5 τρίποντα και έδωσε και 6 ασίστ, ενώ ο Αμερικανός συνέβαλε στη νίκη με 15 πόντους.

Στον αντίποδα, για τους γηπεδούχους είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Σέρχιο Γιουλ κατόρθωσε να πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων (18), με τους Τόμιτς και Πριτζιόνι να κινούνται σε ρηχά νερά.

Στην πρώτη περίοδο η Ρεάλ ξεκίνησε πιο αποφασιστικά, προηγούταν σε όλη τη διάρκειά της, χωρίς να πτοηθεί και από τα δύο φάουλ του Ρέγιες που τον έστειλαν απ' το 3ο λεπτό στον πάγκο. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 7 πόντους, ωστόσο η Βαλένθια αντέδρασε και η περίοδος έληξε με σκορ 19-17.

Αρχή δεύτερης περιόδου, με την άμυνα της ομάδας του Μολίν να πνίγει τις επιθέσεις της Βαλένθια και μπροστά οι πόντοι με οδηγούς Γιουλ και Βελίτσκοβιτς να πέφτουνε βροχή. Σκορ 31-22 και οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν να τα χουν χαμένα. Ο Κουκ παίρνει την ομάδα του απ' το χέρι, ευστοχεί σε δυο τρίποντα, η Βαλένθια ισοφαρίζει ξανά και η περίοδος τελικά λήγει με 38-35 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πάουερ Ελεκτρόνικς δέχεται 5 πόντους αναπάντητους, αλλά απ' το πουθενά τρία τρίποντα από Κουκ, Σαβάνοβιτς και Ρίτσαρντσον της χαρίζουν ένα σερί 14-2 και τη βάζουν μπροστά στο σκορ με 49-45. Ακολουθούν εντυπωσιακές προσωπικές ενέργειες εκατέρωθεν, ο Ντε Κολό μ' ένα μεγάλο τρίποντο κι άλλο ένα καλάθι στέλνει τη διαφορά στους 5 για τη Βαλένθια και μετά από 30' αγώνα ο φωτεινός πίνακας γράφει 54-59.

Η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Τάκερ με τρίποντο και ο Γιουλ με μια αποφασιστική διείσδυση στη ρακέτα ισοφαρίζουν. Όλα ξεκινούν απ' την αρχή και συνεχίζουν με ...βάναυσο κονταροχτύπημα. Τρίποντη βόμβα του Ρίτσαρντσον κάνει το 69-66 για τη Βαλένθια, λίγο μετά απαντάει "απ' το σπίτι του" ο Πριτζιόνι και μ' ένα εύστοχο σουτ απ' τα 8 μέτρα βάζει τη Ρεάλ μπροστά με 72-71. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι αντίκρυσαν το ματς από θέση ισχύος. Ο Κουκ παίρνει το παιχνίδι πάνω του, πετυχαίνει τρίποντο, εκτελεί με ψυχραιμία τις βολές απ' τα φάουλ που κερδίζει στα επόμενα δευτερόλεπτα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ρεάλ - Βαλένθια 75-81 το τελικό σκορ, με την Πάουερ Ελεκτρόνικς να καθιστά σαφές πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και να αρχίζει ήδη τις ετοιμασίες για την υποδοχή της συμπατριώτισσας την επόμενη βδομάδα στη Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 19-18, 16-24, 21-22

Ρεάλ Μαδρίτης (Εμανουέλ Μολίν): Τόμιτς 6, Πριτζιόνι 6(2), Κάρλος Σουάρεθ 5(1), Φελίπε Ρέγιες 8, Μίροτιτς 7, Βελίτσκοβιτς 7(1), Βιδάλ 3, Φίσερ 6, Γιουλ 18(2), Τάκερ 9

Βαλένθια (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 20 (5/5), Ρίτσαρντσον 15 (3/4), Λίστσουκ 5, Ναβάρο, Μαρτίνεθ 12(1), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 14(2), Ντε Κολό 9(1), Γιαβτόκας 4

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ