EUROLEAGUE

Πρώτη ήττα για Φενέρ, πρόκριση η ΤΣΣΚΑ

Πρώτη ήττα για Φενέρ, πρόκριση η ΤΣΣΚΑ

Η Μπαρτσελόνα υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην πρώτη της ήττα (94-81) στην Euroleague, η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκε στο TOP-16 μετά το 74-82 επί της Μπουντιβέλνικ ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ολοκλήρωσε το come back και ηττήθηκε (79-77) από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι ''μπλαουγκράνα'' έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης στον Α' όμιλο μετά το 94-81 επί της Φενέρμπαχστε/Ούλκερ, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην πρώτη τους ήττα στη φετινή Euroleague.

Στην Ουκρανία, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Μπουντιβέλνικ με 74-82, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στη regular season και εξασφάλισε την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα των γηπεδούχων που ''έπεσαν'' στο 1-6 στον Α' όμιλο. Ο Κάιλ Χάινς σκόραρε τους 10 από τους 18 πόντους του στην τέταρτη περίοδο ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε οκτώ πόντους στα τελευταία 6' της αναμέτρησης με την Μπουντιβέλνικ!

Η Λαμποράλ Κούτσα νίκησε τον Παναθηναϊκό με 79-77, σκοράροντας με 90% στα τρίποντα (9/10) στο πρώτο ημίχρονο! Έτσι οι Βάσκοι πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα στην Κύπρο κόντρα στον Παναθηναϊκό που γύρισε από το -21 (42-21) όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης αστόχησε στο τρίποντο στα 2'' πριν το τέλος κι έχασε έτσι την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους ''πράσινους''.

Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις Κάουνας πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 73-71. Ο Τζάστιν Ντέντμοντ εξελίχτηκε σε... άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για τους γηπεδούχους αφού πέτυχε το νικητήριο σουτ στα 3.9'' για τη λήξη!

Κατά τα άλλα, η Εφές Αναντολού συνέτριψε την Στρασμπούρ με 88-65, ''ανέβηκε'' στο 4-3 στον Β' όμιλο και θέλει νίκη επί της Μπάμπεργκ την επόμενη εβδομάδα ώστε να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, η Στρασμπούρ παραμένει με μόνο μια νίκη σε εφτά αγώνες κι έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στο TOP-16. Ο Σκότι Χόπσον ήταν πρώτος σκόρερ των Τούρκων με 23 πόντους ενώ ο Τζαμόν Γκόρντον τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 7 ασίστ και 5 κλεψίματα!

Στην Ιταλία, η Σιένα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague μετά το 71-62 επί της Μπάγερν, διατηρώντας έτσι ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στο TOP-16. Πάντως η Μοντεπάσκι ορικά δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας (89-79) στο Μόναχο κι έτσι οι Βαυαροί έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ