EUROLEAGUE

Πρωταθλητής Ευρώπης και στο Βερολίνο

Πρωταθλητής Ευρώπης και στο Βερολίνο
INTIME SPORTS

Όταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού τραγουδούσε πως "στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 5ο για παρέα" είχε δίκιο. Οι "πράσινοι" σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές Ευρώπης (vid&pics)

Σαν σήμερα, ο Παναθηναϊκός πριν από ακριβώς 4 χρόνια κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο ανοιξιάτικο Βερολίνο, κατακτώντας την 5η ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του συλλόγου.

Στον μεγάλο τελικό της 3ης Μαίου του 2009, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κι αφού είχε δώσει σκληρή μάχη με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Το γεγονός ότι νίκησε τον "αιώνιο" αντίπαλο στον ημιτελικό της Πρωτομαγιάς του 2009 με σκορ 84-82, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού.

Σε εκείνη τη διοργάνωση, ήταν σαν να κέρδισε ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δύο τελικούς! Ήταν τόσο μεγάλη η υπερπροσπάθεια των "πράσινων" στον ελληνικό εμφύλιο που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πίστευε πως θα έκανε περίπατο στον τελικό.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2009)<br>
PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL / EUROLEAGUE 2008 FINAL FOUR 2009)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2009)
PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL / EUROLEAGUE 2008 FINAL FOUR 2009) INTIME SPORTS

Ο Ετόρε Μεσίνα, όμως για μία ακόμα φορά έχασε από τον Ομπράντοβιτς και επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της γυναίκας του η οποία του είχε ξεκαθαρίσει να μην ελπίζει σε νίκη στον τελικό.

Η επιβλητική "O2 Αrena" του Βερολίνου γέμισε από κόσμο του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ωστόσο, μόνο οι "πράσινοι" στο τέλος πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ελληνικών ομάδων, δε συνέβη κάτι το σοβαρό καθώς οι Γερμανοί είχαν επιστρατεύσει χιλιάδες αστυνομικών.

Ντέρμπι στον τελικό μετά το +23

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα ματς που όλοι περίμεναν ιδιαίτερα αμφίρροπο. Παίζοντας μπάσκετ αξιώσεων στο ξεκίνημα του τελικού ο Παναθηναϊκός έδειξε πως μπορούσε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου διά περιπάτου.

Τρέχοντας δύο φορές σερί 10-0 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χτίσει μια εκπληκτική διαφορά 20 πόντων στο τέλος του α΄ημιχρόνου. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός παρέσυρε τους "πράσινους" οι οποίοι στο ξεκίνημα του γ' δεκαλέπτου βρέθηκαν να προηγούνται με 51-28 μετά από ένα ακόμα εύστοχο τρίποντο, αυτή τη φορά του Γιασικεβίτσιους.

Η ΤΣΣΚΑ άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά και όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος, το έκανε ντέρμπι και μάλιστα για γερά νεύρα, κρατώντας τον Παναθηναϊκό άποντο για σχεδόν 8 λεπτά. Στα 5,8'' πριν το τέλος του αγώνα ο Γιασικεβίτσιους έγραψε το 73-71 με 1/2 βολές και ο Σισκάουσκας στο τέλος έχασε το σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στους "πράσινους" να γίνουν ένα κουβάρι και να πανηγυρίσουν έξαλλα τη νέα τους επιτυχία.

Πρωταθλητής Ευρώπης και στο Βερολίνο
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-71

Tα δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 13, Περπέρογλου, 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 13, Νίκολας 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10, Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 13, Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Λάνγκντον 13, Κάουν 3, Κριάπα 9, Πλάνινιτς 5, Μόρις

Πρωταθλητής Ευρώπης και στο Βερολίνο
INTIME SPORTS
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ