EUROLEAGUE

Preview: Λιέτουβος Ρίτας-Λαμποράλ Κούτσα

Preview: Λιέτουβος Ρίτας-Λαμποράλ Κούτσα
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Euroleague θα διεξαχθεί στο Βίλνιους ανάμεσα στη Λιέτουβος και τη Λαμποράλ Κούτσα. Αμφότερες αναζητούν την 2η νίκη τους στη διοργάνωση

Έχοντας αμφότερες απολογισμό 1-1 αναζητούν την 2η νίκη τους στη Euroleague, στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία της 3ης αγωνιστικής.

Ο λόγος για τις Λιέτουβος Ρίτας και Λαμποράλ Κούτσα οι οποίες χρειάζονται τη νίκη για να ανέβουν βαθμολογικά και να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση, έστω κι αν είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Η Λαμποράλ μετά τους συνεχείς τραυματισμούς που την υποχρέωσαν σε βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα, ελπίζει έχοντας τους Καουκένας και Μπιέλιτσα στο ρόστερ της, σε πρώτη φάση τουλάχιστον να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική.

Από την άλλη, η Λιέτουβος δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λοκομοτίβ και πλέον μέσα στην έδρα της θα αναζητήσει το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει την ευκαιρία να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι. Άλλωστε, τα εντός έδρας παιχνίδια στη Euroleague μετρούν πολύ για ομάδες του βεληνεκούς της Λιέτουβος.

Λιέτουβος

Ντιρκ Μπάουερμαν: "Έχουμε δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε γι' αυτό το παιχνίδι. Σήμερα είχαμε ελαφριά προπόνηση και μιλήσαμε για πράγματα που δεν κάναμε καλά στα προηγούμενα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους εαυτούς μας, γιατί είμαστε νέα ομάδα και βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Νοτσιόνι είναι παίκτης της Λαμποράλ και είναι ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ της Ευρώπης".

Ντάριους Σονγκάιλα: "Κάθε ήττα πονάει και δεν παίζει ρόλο αν είναι στην αρχή της χρονιάς ή στο τέλος. Η ομάδα μας ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά, πήραμε την πρόκριση για τους ομίλους, αλλά κάθε ομάδα έχει επίσης και κακές στιγμές. Η προσοχή μας στο Κράσνονταρ ήταν απαίσια και πρέπει να τη βελτιώσουμε".

Λαμποράλ

Σέρτζιο Σκαριόλο: "Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, αλλά επίσης δύσκολο σε ένα γήπεδο που επικρατεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η Λιέτουβος είναι επίσης ένας πολύ καλός αντίπαλος, που έκανε καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Είμαστε ακόμα στο σημείο που έχουμε προβλήματα τραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι με τις προσθήκες θα μπορούμε να προπονηθούμε καλύτερα και να επιστρέψουμε στην πρόοδο που είχαμε πριν τους τόσους τραυματισμούς".

Ριμάντας Καουκένας: "Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο με δεδομένο ότι παίζουμε εκτός έδρας. Η Λιέτουβος έχει χτίσει μία ανταγωνιστική ομάδα και ξέρουμε πως νίκησαν ήδη στην έδρα τους ... Παίζουν με μεγάλη ενέργεια και πάθος. Είναι πάντα όμορφο να γυρίζω στην πατρίδα μου για να παίξω ένα παιχνίδι. Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Ομάρ Κουκ έπαιξε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στη Βιτόρια με τη φανέλα της Λαμποράλ. Πήρε μέρος σε 18 παιχνίδια της Euroleague και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Ο Κουκ ήταν συμπαίκτης με 7 παίκτες που συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Λαμποράλ.

*Αυτό θα είναι το 100ό παιχνίδι για τον Ομάρ Κουκ στη διοργάνωση. Επίσης κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 7 από τα 8 τελευταία του παιχνίδια στη Euroleague.

*Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους χρειάζεται άλλα 7 τρίποντα για να φτάσε τα 100 στην καριέρα του στη Euroleague.

*Ο Μίλκο Μπιέλιτσα αγωνίστηκε για τρεις χρονιές με τη φανέλα της Λιέτουβος από το 2008 μέχρι το 2011. Είχε κατά μέσο όρο 12,1 πόντους σε 26 παιχνίδια, ενώ βοήθησε την ομάδα του στο Eurocup (2009) και την οδήγησε σε δύο τίτλους.

*Το 100ό παιχνίδι στην καριέρα του θα είναι αυτό για τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο. Αν σε αυτό πετύχει 33 πόντους τότε θα φτάσει τους 1000 στη διοργάνωση, ενώ χρειάζεται μόλις 4 για να ξεπεράσει τον Τρίπκοβιτς και να μπει στην κορυφαία κατοστάδα των σκόρερς.

*Ο Ριμάντας Καουκένας και ο Ντάριους Σονγκάιλα ήταν στον παρελθόν συμπαίκτες στην εθνική Λιθουανίας.

*Από τα 11 τελευταία του παιχνίδια, ο Αντρές Νοτσιόνι έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 10 από αυτά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ