EUROLEAGUE

Preview: Εφές - Παναθηναϊκός

Preview: Εφές - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Abdi İpekçi (14/03, 20:00) κόντρα στην Εφές Αναντολού με ''σύμμαχο'' την παράδοση στις αναμετρήσεις με τους Τούρκους και νέο προπονητή τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και θα κοουτσάρει τους ''πράσινους'' στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Εφές Αναντολού, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 13-7 στους αγώνες με τους Τούρκους. Από την πλευρά της, η Εφές έχει ρεκόρ 5-3 στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους ''πράσινους'' που θέλουν μόνο νίκη επί της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου ώστε να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στα playoffs.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

- Η Εφές Αναντολού έχει παραταχθεί με 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες, φέτος. Ο Ζόραν Πλάνινιτς είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες των Τούρκων στη διοργάνωση.
- Η Εφές είναι τελευταία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στη Euroleague πίσω από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, έχοντας μόλις 67.1% ποσοστό ευστοχίας!
- Ο Τζαμόν Γκόρντον είναι ο κορυφαίος ''κλέφτης'' στον θεσμό, με 2.18 κλεψίματα μ.ό. ανά αγώνα. Παράλληλα, έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις τελευταίες 24 από τις 25 συμμετοχές του στη Euroleague.
- Παράλληλα, ο Γκόρντον ήταν συμπαίκτης του νυν φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2010-'11.
- Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 19 από τις τελευταίες 20 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Μίλκο Μπιέλιτσα πέτυχε σίζον-χάι με 17 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα, στη regular season.
- Ο Σεμίχ Ερντέν ήταν συμπαίκτης του νυν γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς, στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τη σεζόν 2009-'10.

- Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες φέτος.
- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση (6.9 μ.ό. ανά αγώνα).
- Ο Στεφάν Λάσμε πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 14 ριμπάουντ κόντρα στην Εφές Ανανατολού στις 28 Οκτωβρίου 2008, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Παρτίζαν!
- Ο Μάικ Μπράμος έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε έξι συνεχόμενες συμμετοχές στην Euroleague.
- Ο Γιόνας Μασιούλις έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε έξι συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ