EUROLEAGUE

Πληγωμένη, αλλά Αρκούδα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πληγωμένη, αλλά Αρκούδα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τι κι αν έπαιξε χωρίς τους Τεόντοσιτς - Ντε Κολό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Μιλάνο και νίκησε πανεύκολα (79-64) την απογοητευτική Αρμάνι.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ήταν εκτός μάχης. Η ΤΣΣΚΑ του 9-1 πήγε στην Ιταλία με στόχο να "επιβιώσει" χωρίς τους δυο κορυφαίους της παίκτες, που της δίνουν 39.7 πόντους και 12.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο Δημήτρης Ιτούδης ήξερε πως η Αρμάνι θα παλέψει και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες, όμως οι παίκτες του ήταν κάτι περισσότερο από σοβαροί, με αποτέλεσμα να πάρουν μια άνετη νίκη (79-64), τη δέκατη φετινή σε έντεκα αγώνες. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει στην κορυφή, δυο νίκες μακριά από τους διώκτες της και τουλάχιστον προς το παρόν, βρίσκει τρόπους για να καλύψει τα προβλήματά της. Ντεμπούτο στη φετινή σεζόν έκανε ο Τζόελ Φρίλαντ, που πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Ιτούδη χωρίς πάντως να σκοράρει.

O MVP

Τον τίτλο μοιράζονται από κοινού ο Άαρον Τζάκσον (14 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 19 μονάδες στην αξιολόγηση σε 33 λεπτά) και ο Ντμίτρι Κουλάγκιν που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (14), ριμπάουντ (5) και αξιολόγηση (15) στα 21 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειαζόταν μεγάλες εμφανίσεις από τους συγκεκριμένους δυο και εκείνοι ανταποκρίθηκαν άψογα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το 19% της Αρμάνι Μιλάνο στα σουτ τριών πόντων (4/21). Θα περίμενε κανείς πως μετά την αποπομπή του Αλεσάντρο Τζεντίλε οι παίκτες του Ρέπεσα θα νιώσουν πιο ελεύθεροι, όμως εκείνοι έβρισκαν όλη νύχτα σίδερο και δεν μπόρεσαν σχεδόν ποτέ να προβληματίσουν την πληγωμένη αντίπαλό τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ξεκάθαρα στο πείσμα και τον χαρακτήρα πρωταθλητή της ΤΣΣΚΑ, που ήθελε να αποδείξει ότι είναι ΟΜΑΔΑ και δεν στηρίζεται σε έναν ή δυο συγκεκριμένους παίκτες, ακόμη κι αν μιλάμε για τους δυο καλύτερούς της. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι σίγουρα περήφανος για την προσπάθεια όσων αγωνίστηκαν, ακόμη και για τον Τζόελ Φρίλαντ που έκανε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν (χωρίς να σκοράρει στα επτά λεπτά που έμεινε στο παρκέ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χωρίς τους δυο κορυφαίους της παίκτες, η ΤΣΣΚΑ έκανε... αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο με τον Τζάκσον να είναι ο "μαέστρος" και ο Χίγκινς η πρώτη επιλογή στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι ήταν το ίδιο προσεκτικοί, καθώς γνώριζαν που έπρεπε να χτυπήσουν, ήξεραν ότι έπρεπε να έχουν υπομονή και στα μέσα της δεύτερης περιόδου με τον Χίκμαν να έχει τον ρόλο του μπροστάρη, βρέθηκαν στο +5 (32-27).

Τζάκσον, Κουρμπανόφ και Κουλάγκιν γύρισαν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (46-53), με την ΤΣΣΚΑ να χτίζει με υπομονή και καλή κυκλοφορία και διψήφια διαφορά (46-57) ένα λεπτό αργότερα. Ο Κουλάγκιν έμοιαζε με τον... Ντε Κολό, η επίθεση των Ρώσων πετούσε φωτιές και όταν ο Τζάκσον πέτυχε πέντε σερί πόντους από τη δεξιά γωνία για το 55-72, όλα κρίθηκαν. Κι ας έμεναν οκτώ λεπτά για το φινάλε. Η Αρμάνι δεν είχε δυνάμεις, ταλέντο και "χημεία" για να επιστρέψει και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη δέκατη φετινή της νίκη σε 11 αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 38-36, 54-66, 64-79

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ