EUROLEAGUE

Πλέι οφ Ευρωλίγκας: Σιένα - Ολυμπιακός

Πλέι οφ Ευρωλίγκας: Σιένα - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Σιένα και Ολυμπιακός θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας σε ένα... dejavu των περυσινών προημιτελικών (videos).

Ο Ολυμπιακός μετά την ανανέωση του περυσινού καλοκαιριού κατάφερε να φτάσει, βελτιώνοντας την απόδοση του παιχνίδι με το παιχνίδι και διατηρώντας σχεδόν αλώβητο ( μόλις μία εντός έδρας ήττα από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας) το ΣΕΦ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλος για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς η Σιένα σε μία... επανάληψη της περυσινής σειρά με αλλαγή ρόλων, όμως.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι εκείνοι που έχουν φέτος το πλεονέκτημα έδρας, καθώς κατάφεραν στο Top-16 της διοργάνωσης να υποσκελίσουν τις τρεις ισπανικές ομάδες του ομίλου (Μάλαγα, Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης) και να πάρουν την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός στην αντίπερα όχθη πήρε το δεύτερο "εισιτήριο" για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, από την στιγμή που η πρώτη θέση ήταν καπαρωμένη από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ολυμπιακός: Το ανάποδο με πέρυσι!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις κατάφερε να μοντάρει όσο το δυνατόν καλύτερα τον φετινό νεανικό Ολυμπιακό. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τα σκαμπανεβάσματα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ανέβασαν την απόδοση τους και βρίσκονται πλέον στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τη Σιένα.

Οι Πειραιώτες την περασμένη σεζόν μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Ιταλούς, όμως η Σιένα στη συνέχεια σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και προκρίθηκαν στο Final-4 της Βαρκελώνης.

Ο προπονητής: Ντούσαν Ίβκοβιτς

Με απαράβατο κανόνα την πειθαρχία ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έβγαλε ενέργεια από τους παίκτες του Ολυμπιακού, προχώρησε στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στη μέση της σεζόν και βρίσκεται πλέον με τους "ερυθρόλευκους" μεταξύ των "8" κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Όλοι στο Λιμάνι ακολουθούν το τρίπτυχο πειθαρχία, συγκέντρωση και υπομονή με στόχο τη νίκη στην Ιταλία και την πρόκριση στο Final-4 μετά το 2010.

Το αστέρι: Βασίλης Σπανούλης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Έλληνας γκαρντ πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του. Ο Σπανούλης αποτελεί την κολόνα του Ολυμπιακού και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη δύο από τους σημαντικότερους κρίκους της φετινής ομάδας των Πειραιωτών.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Κάιλ Χάινς 26 1.98
Εισι Λο 27 1.90
Πέρο Άντιτς 30 2.10
Βασίλης Σπανούλης 30 1.93
Παναγιώτης Βασιλόπουλος 28 2.02
Τζόι Ντόρσεϊ 29 2.03
Μάρκο Κέσελ 24 2.03
Μιχάλης Πελεκάνος 31 1.98
Λάζαρος Παπαδόπουλος 32 2.10
Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους 24 1.93
Ανδρέας Γλυνιαδάκης 31 2.15
Κ. Παπανικολάου 22 2.03
Γιώργος Πρίντεζης 27 2.02
Βαγγέλης Μάντζαρης 22 1.95
Κώστας Σλούκας 22 1.90
Δημήτρης Κατσίβελης 21 1.96

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81...

Εφές - Ολυμπιακός 65-67...

Ολυμπιακός - Εφές 83-65...

Νανσί - Ολυμπιακός 74-79...

Σιένα: Κάθε χρόνο και ωριμότερη

Την περασμένη σεζόν παρότι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, παίρνοντας την πρόκριση για το Final-4 από τον Ολυμπιακό δεν τα κατάφερε στο τέταρτο Final-4 της ιστορίας της να βρεθεί στον τελικό για ακόμα μία φορά. Το καλοκαίρι που πέρασε οι Ιταλοί έθεσαν το ίδιο ψηλά τον πήχη, ψάχνοντας το κάτι παραπάνω.

Σε πρώτη φάση επιδιώκουν να βρεθούν στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης, όμως θα πρέπει να ξεπεράσουν τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς θα έχουν εκείνοι το πλεονέκτημα έδρας. Παρόλα αυτά, γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το οποίο θα αγωνιστεί χωρίς άγχος κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Ο προπονητής: Σιμόνε Πιανιτζάνι

Το περασμένο καλοκαίρι δεν κατάφερε να διακριθεί με την Εθνική Ιταλίας, ωστόσο οι συμπατριώτες του τον στηρίζουν ακόμα και παρά το γεγονός ότι η "σκουάντρα ατζούρα" πρέπει να δώσει προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2013.

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι (31/5/69) στα πρώτα χρόνια της καριέρας του δίπλα σε μεγάλους προπονητές όπως ήταν ο Νταλμόντε, ο Ρουσκόνι, ο Αταμάν και ο Ρεκαλκάτι. Ξεκίνησε να κοουτσάρει σε ηλικία 19 ετών και στα 37 βρέθηκε στο τιμόνι της Σιένα με την οποία έχει κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα Ιταλίας.

Το αστέρι: Μπο ΜακΚάλεμπ

Ο πολιτογραφημένος Σκοπιανός, Μπο ΜακΚάλεμπ αποτελεί τον παίκτη "κλειδί" της ομάδας. Η εμπειρία των Ζήση, Ρακόσεβιτς και Άντερσεν πλαισιώνεται από την εκτελεστική δεινότητα και ηγετική ικανότητα του Αμερικανού, δημιουργώντας μία εκρηκτική σύνθεση στην ομάδα των Ιταλών. Ο Σιμέονε Πιανιτζάνι γνωρίζει ότι με τον ΜακΚάλεμπ στο παρκέ προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στον αντίπαλο προπονητή.

Το ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Λούκα Λεχτάλερ 27 2.06
Ντέιβιντ Άντερσεν 32 2.12
Μπο ΜακΚάλεμπ 27 1.83
Νίκος Ζήσης 29 1.95
Μάρκο Καραρέτο 32 1.96
Κσίστοφ Λαβρίνοβιτς 32 2.09
Ριμάντας Καουκένας 35 1.92
Τόμας Ρες 32 2.08
Αντρέα Μικελόρι 32 2.02
Σον Στόουνρουκ 32 2.01
Πιέτρο Αραντόρι 22 1.94
Ντέιβιντ Μος 29 1.96
Μπούτσι Θόρτον 36 1.95

Σιένα Μάλαγα 84-69...

Ρέαλ Μαδρίτης - Σιένα 69-88...

Σιένα - Μπαρτσελόνα 77-74...

Γαλατάσαραϊ - Σιένα 63-67...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ