EUROLEAGUE

Πλέι οφ Ευρωλίγκας: Μπαρτσελόνα - Ούνιξ Καζάν

Πλέι οφ Ευρωλίγκας: Μπαρτσελόνα - Ούνιξ Καζάν

Μετά την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, Μπαρτσελόνα και Ούνιξ συναντιούνται ξανά αυτή τη φορά για τα προημιτελικά της διοργάνωσης (videos)!

Η Μπαρτσελόνα θα τεθεί αντιμέτωπη για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με την Ούνιξ Καζάν, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά.

Οι Καταλανοί υποσκέλισαν μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ η Ούνιξ πήρε το "εισιτήριο" πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε για τελευταία φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010, όταν και κέρδισε στον τελικό στο Final-4 του Παρισιού τον Ολυμπιακό. Την περασμένη σεζόν ήταν το μεγάλο φαβορί, αν αναλογιστεί κανείς ότι το... μεγάλο ραντεβού θα δινόταν στη Βαρκελώνη, όμως αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

Στην αντίπερα όχθη, η Ούνιξ Καζάν προκρίθηκε ως τέταρτη στο Top-16 και κατάφερε να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση, μέχρι να ηττηθεί εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό και τερματίσει τελικά στην δεύτερη.

Μπαρτσελόνα: Στοχεύει στην κορυφή

Το μοναδικό πράγμα που έχουν όλοι στο μυαλό τους στη Μπαρτσελόνα είναι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Ο περυσινός αποκλεισμός, όπως αναφέραμε από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τους... πόνεσε, αλλά παράλληλα του προσγείωσε. Πλέον αντιμετωπίζουν το κάθε ματς με μεγαλύτερη σοβαρότητα, ενώ σέβονται τον εκάστοτε αντίπαλο τους.

Ο φετινός τους στόχος, λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, παρά την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στοχεύοντας όμως αρχικά στην πρόκριση στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο προπονητής: Τσάβι Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ έγινε το 2010 ο νεότερος προπονητής που κατέκτησε ποτέ την Ευρωλίγκα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς την περσινή χρονιά πρόσθεσε και το ισπανικό νταμπλ στη συλλογή του. Στα 39 του χρόνια, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, έχοντας όμως και την τύχη να κοουτσάρει ένα σύνολο από εξαιρετικούς παίκτες.

Το αστέρι: Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο φυσικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα και το όνομα του πλέον είναι συνώνυμο του συλλόγου. Ο Ισπανός προσφέρει ηρεμία στην ομάδα και αποτελεί τον παίκτη γύρω από τον οποίο είναι "χτισμένη" η Μπαρτσελόνα. Ο Ναβάρο είναι από τους καλύτερος σουτέρ και διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να οδηγήσει τους Καταλανούς ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Το ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Βίκτορ Σάδα 28 1.92
Μαρτσελίνιο Χουέρτας 29 1.90
Χουάν Κάρλος Ναβάρο 32 1.92
Κόστα Πέροβιτς 27 2.17
Φραν Βάσκεθ 29 2.09
Σι Τζέι Ουάλας 30 2.06
Τζο Ινγκλς 25 2.03
Μπονιφάσε Εντόνγκ 35 2.13
Τσαβιέ Ραμπασέδα 23 1.97
Έραζεμ Λόρμπεκ 28 2.08
Τσακ Έιντσον 32 2.02
Πιτ Μάικλ 32 1.97
Γιόσιπ Πέρεθ 18 1.83

Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα 58-67...

Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις 94-80...

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα 57-71...

Μπαρτσελόνα - Καντού 65-60...

Ούνιξ Καζάν: Οι παλιοσειρές...

Στις... παλιοσειρές και στους βετεράνους στηρίχτηκε η Ούνιξ Καζάν, η οποία κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Οι Γκριρ, Ντόμερκαντ, Ζεβροσένκο, ΜακΚάρτι, Πασούτιν, Νάχμπαρ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και οδήγησαν τους Ρώσους στις "8" κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Ούνιξ σημείωσε σπουδαίες νίκες και πλέον θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε μία σειρά παιχνιδιών, όπου καλείται να κάνει την υπέρβαση και να "σπάσει" την έδρα της Μπαρτσελόνα, αν θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο προπονητής: Εβγκένι Πασούτιν

Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1969 και είναι ίδια "σειρά" με τον Πιανιτζάνι. Πριν την Ούνιξ Καζάν είχε αναλάβει την ΤΣΣΚΑ χωρίς να καταφέρει, πάντως να πείσει στην πρωτεύουσα. Παρόλα αυτά την περασμένη σεζόν οδήγησε την ομάδα στην Κατάκτηση του Eurocup, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ φέτος βρίσκεται ήδη στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το αστέρι: Χένρι Ντόμερκαντ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Χένρι Ντόμερκαντ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός έχει σημείωσε καθοριστικούς πόντους και έχει οδηγήσει την ομάδα του σε πολύ δύσκολες νίκες σε ολόκληρη τη σεζόν. Ο Ντόμερκαντ εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και στη μέρα του είναι σε θέση να διασπάσει την οποιαδήποτε άμυνα.

Το ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Μάικ Ουίλκινσον 31 2.04
Τέρελ Λάιντεϊ 34 1.91
Μπόστιαν Νάχμπαρ 32 2.06
Πετρ Σαμοϊλένκο 35 1.86
Ζακχάρ Πασούτιν 38 1.96
Βλάντιμιρ Βαρεμέενκο 28 2.08
Αλεξέι Ζεβροσένκο 33 2.15
Πετρ Γκουμπανόφ 25 2.06
Κέλι ΜακΚάρθι 37 2.01
Νέιθαν Τζάουαϊ 26 2.07
Χένρι Ντόμερκαντ 32 1.93
Ιγκόρ Ζαμάνσκι 35 2.02
Λιν Γκριρ 33 1.86

Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν 83-89...

Ούνιξ Καζάν - Πρόκομ 68-41...

Πρόκομ - Ούνιξ Καζάν 68-72...

Γαλατάσαραϊ - Ούνιξ Καζάν 64-68...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ